Jobsamtale: Fem spørgsmål du aldrig må glemme at stille HR

Illustration: karn684/Bigstock

Overvældelsens glæde kan kortvarigt kortslutte din hjerne. Begejstringen over at have fået tilbudt et godt job, kan gøre dig midlertidigt blind for dine bonusmuligheder. Eksempelvis genforhandling af løn, mulighed sundhedsforsikring og chancer for forfremmelse.

Nye jobtilbud hver uge. Tjek Jobfinder.

Alle aftaler bør du få indskrevet i din kontrakt, hvis det er muligt. Men det første skridt er om ikke andet at forhøre dig hos den pågældende HR-ansvarlige eller din kommende chef.

Jobfinder anbefaler dig at stille disse spørgsmål, inden din underskrift figurerer på din nye kontrakt.

Firmafryns

Det første, du skal spørge om dig om, er, hvilke frynsegode virksomheden tilbyder deres medarbejdere. Har du mulighed for sundhedsforsikring, fitness eller firmabetalt internet?

Det kan være vigtigt at vide, så du kan få det som en del af din kontrakt.

Stort behov for rådgivere og konsulenter. Find det rette job for dig.

Flere og flere IDA-medlemmer modtager for eksempel sundhedsforsikringer eller medarbejderaktier gennem deres arbejdsplads, og de muligheder bør du ikke lade glide igennem dine hænder, bare fordi du er ivrig efter at skrive under på kontrakten.

Læs også: Sådan udvikler frynsegoder sig: Orlov og tillidsfulde chefer er fremtiden

Ligeledes er det fordelagtigt at spørge til arbejdstider og firmapolitikken for flekstid, så du kan inkludere det i din kontrakt med det samme.

Må jeg få en højere løn, chef?

Det kan næppe komme som en overraskelse, men mange arbejdsgivere vil gerne betale mindre end gennemsnitslønnen for en ny medarbejder, hvis de kan slippe af sted med det.

Søger du ingeniørjob inden for drift og tilsyn? Se dine muligheder nu.

Derfor bør du undersøge, hvilket løntrin du kunne have krav på, og derudover forhøre dig om mulighed for at genforhandle din løn.

Vil du få lejlighed til at presse lønnen opad inden for det første år, kan du eventuelt acceptere en lavere startløn, end du havde i tankerne fra begyndelsen. Nogle gange får du endda tilbudt en højere løn, men det får du udelukkende, hvis du selv efterspørger det - så husk at spørg til din løn og lejlighed for genforhandling.

Ferie og selvudvikling

Ligesom ferie er afgørende for at levere toppræstationer resten af året, er fokus på selvudvikling vigtigt for din karriere og fremtid på arbejdsmarkedet. Således skal du spørge ind til eksempelvis feriedage og efteruddannelse.

Læs også: It-virksomheder skuffer: Efteruddannelse og betaling for overarbejde falder fortsat

Særligt efteruddannelse har stor betydning for din udvikling og for at bygge videre på din karriere, skulle dit nyerhvervede job på et tidspunkt skiftes ud med et endnu nyere.

Bonusløn

Nogle virksomheder giver årlige bonusser på baggrund af performance og nogle med udgangspunkt i de forskellige teams præstationer.

Nyttig viden at være bekendt med, når du for eksempel skal forsøge at hive din løn op ad.

Flere danske branchekæmper jagter it-professionelle. Find dit drømmejob.

Hvis du har en potentiel chance for en kæmpe bonus, kan det forklare, hvorfor du starter med en lav løn.

Modsat kan du argumentere for at få en højere grundløn for derimod at have udsigt til en mindre bonus ved årets afslutning.

Udgifter til flytning

Skal du flytte by eller endda region for at kunne påbegynde dit nye job, betaler det sig som regel at spørge til chancen for at få finansieret dele af udgifterne.

Det er selvfølgelig begrænset, hvad du kan få dækket, men selv et lille tilskud kommer de fleste til gode.

Artiklen er inspireret af karrieremediet Glassdoor.