Job på Femernforbindelsen går til omrejsende udlændinge

På dansk jord bliver der skabt 2.000-3.000 nye job på den særlige elementfabrik, der bliver opført øst for Rødby Havn. Men størstedelen af disse job kommer højst sandsynligvis til at blive besat af omrejsende, udenlandske ingeniører og håndværkere, som specialiserer sig i kæmpebyggerier. Det erkender Femern A/S.

»Der er tale om et internationalt projekt, så vil der komme til at være en del arbejdskraft, som kommer til udefra,« siger teknisk direktør Steen Lykke til Avisen.dk.

Den udmelding er ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), enig i, og derfor har han sat sig i spidsen for et udvalg af embedsmænd på tværs af fem ministerier, som blandt andet skal se på, hvordan danskerne kan få del i de mange job.

»Femernforbindelsen vil skabe mange tusinde job i en landsdel, hvor arbejdsløsheden er højere end i den øvrige del af landet. Men hvis danske medarbejdere skal komme i betragtning til jobbene, er det en forudsætning, at de har de fornødne faglige kompetencer,« siger han til Avisen.dk.

Læs mere på Avisen.dk