Ph.d. spionerer bakterier: »Jeg lytter til deres hvisken, når de gør klar til angreb«
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ph.d. spionerer bakterier: »Jeg lytter til deres hvisken, når de gør klar til angreb«

PLUS.
Fatima AlZahra’a Alatraktchi forsker i quorum sensing – et begreb, der opstod i 1960’erne, da forskere aflurede, hvordan dværg­blæksprutten Euprymna scolopes lyser i mørket ved at udnytte bakteriers indbyrdes kommunika­tion. Illustration: Nanna Skytte / Ingeniøren

Forskere inden for ‘quorum sensing’ er for alvor begyndt at lytte til og manipulere med bakteriers sprog. En af dem er årets ph.d. på DTU, Fatima AlZahra’a Alatraktchi.

I sengen på Herlev Hospital med 42 i feber gav Fatima AlZahra’a Alatraktchi sig selv et løfte tilbage i 2014. Hun var dengang 25 år gammel og svor, at når hun igen blev rask, ville hun bruge al sin energi

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

I forbindelse med coronavirus har vi valgt at forlænge det gratis prøveabonnement på PLUS, så det varer 30 dage i stedet for 14 dage.

Abonnementet udløber af sig selv, når perioden er afsluttet.