Jeff Bezos vil bygge kommerciel rumstation

26. oktober 2021 kl. 11:36
Jeff Bezos vil bygge kommerciel rumstation
Blue Origin samarbejder med blandt andre Boeing og Sierra Space om at lave rumstationen Orbital Reef. Den skal være funktionel i slutningen af 2020'erne. Illustration: Blue Origin.
Blue Origin, Boeing og Sierra Space vil bygge en rumstation til forskere og turister. Navnet bliver Orbital Reef.
Artiklen er ældre end 30 dage

Den Internationale Rumstation (ISS) nærmer sig sin pensionsalder, og derfor bliver der tænkt i alternativer. I sidste uge meldte Lockheed Martin ud, at de ville opsende deres kommercielle rumstation Starlab i 2027, og nu har Blue Origin, ejet af Jeff Bezos, annonceret en rumstation i lavt jordkredsløb.

Den har fået navnet Orbital Reef og skal blandt andet laves i samarbejde med Boeing og Sierra Space. Efter planen skal den være klar til brug i slutningen af dette årti, hvor man også planlægger at pensionere ISS.

Det skal være en kommercielt udviklet, ejet og opereret rumstation. I en pressemeddelelse kalder Blue Origin den nye rumstation for en “mixed use business park” i rummet. Firmaet ser selv “erfarne rumagenturer, high-tech firmaer, selvstændige nationer uden rumprogrammer, medier og rejsebureauer, entreprenører og fremtidsorienterede investorer” som fremtidige kunder på Orbital Reef.

Idéen er, at eksempelvis universiteter kan sende forskere op, der kan få lov til at udføre forskning i en dedikeret sektion af rumstationen, mens turister kan opholde sig andetsteds og “opleve hvad det vil sige at være i rummet.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Remote video URL

Her kan du se introduktionsvideoen for Orbital Reef.

På den officielle hjemmeside er der dog ikke meget andet end nogle store, flotte ord og løfter, en håndfuld CGI billeder og en introduktionsvideo, hvor de forskellige involverede firmaer fortæller om projektet.

Nederst på siden kan du reservere din plads ombord på Orbital Reef. Om det har noget på sig, er svært at sige - i første omgang bliver du bare bedt om at give dine kontaktoplysninger og melde dig til nyhedsbrevet.

Alle firmaer involveret er Blue Origin, Sierra Space, Boeing, Redwire Space, Genesis Engineering Solutions og Arizona State University.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger