Java tæt på at blive Open Source

Sun har netop udsendt en meddelelse om, at virksomheden i øjeblikket er ved at overveje, om kildekoden til Java Enterprise System skal frigives som Open Source. Hermed følger Sun op på de seneste måneders spekulationer i medierne om at frigive Java.

Java Enterprise System er en samling af Java-serversoftware, som inkluderer Java 2 Enterprise Edition (J2EE) application server, software til identitetshåndtering, portalsoftware og andre komponenter.

Meldingen kommer efter lang tids pres fra systemudviklere og kan ses som et ønske fra Sun om at knytte tættere bånd til Open Source-miljøet.

I sidste måned gjorde Sun sin eksperimentelle brugergrænseflade Looking Glass til Open Source og firmaets Netbeans-projekt er et Open Source-baseret forsøg på at skabe udviklingsværktøjer.

Ifølge Cnet vurderer flere analytikere. at en Open Source-version af Java Enterprise System kan hjælpe Sun til en styrket position i konkurrencen med både leverandører af proprietær software og andre Open Source-baserede applikationsservere som Jboss og og Apache-projektet Geronimo.