Japanske robotter flytter ind i Odense
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Japanske robotter flytter ind i Odense

En klynge af af robotvirksomheder og et aktivt universitetsmiljø får nu en af verdens store leverandører af robotter og software til at oprette et nordisk kontor op i centrum af Odense.

Det drejer sig om japanske Fanuc, som rangerer blandt de helt store leverandører af robotter i verden og omsætter for mere end 23 mia. kroner årligt. Fanuc er især stærk i Nord- og Sydamerika, hvor de har installeret mere end 240.000 robotter.

Ifølge Bob Struijk, administrerende direktør for Fanuc Nordic, er Odense valgt fordi:

»Forskerparken tilbyder en central placering, et innovativt miljø og markante samarbejdspartnere som f.eks. Udvikling Fyn,« siger han.

Direktør hos Udvikling Fyn, Mads Graves Larsen, kvitterer og glæder sig over at kunne byde Fanuc velkommen til Fyn:

»Fanucs ankomst vil uden tvivl styrke den fynske robotklynge, fordi det er en af verdens stærkeste spillere på deres område, og de kan være med til at skabe flere job, fastholde de kloge hoveder og øge innovationen på Fyn,« siger han.

De mange robotvirksomheder i Odense og omegn skyldes blandt andet en aktiv indsats fra forskningsmiljøet med oprettelsen af Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet i 1997, som havde rødder på Lindøværftet og Odense Teknikum tilbage i midten af 1980’erne.

Danmark største producent af robotter, Universal Robots, holder også til i Odense.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først