Japansk forsøg med ny raket
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Japansk forsøg med ny raket

Opsendelsen var tilsyneladende vellykket, da raketten nåede den ønskede geostationære overgangsbane. Men helt perfekt var den ikke, idet det japanske rumagentur Nasda har oplyst, at det ene af tre eksperimenter, der var ombord, måske ikke er blevet afleveret helt korrekt i rummet.

Umiddelbart efter opsendelsen sagde Nasda's generaldirektør Shuichiro Yamanouchi: "Vi betragter indtil videre raketopsendelsen som vellykket" og en talsmand sagde et par timer senere: "Opsendelsen var vellykket for så vidt angår raketten".

Problemet - eller det mulige problem - drejer sig om en rumkapsel "Dash", som skulle gennemføre nogle få omløb om Jorden og derefter foretage en landing med stor genindtrædelseshastighed (ca. 10 km/sek). Dash skal efter planen bringes til re-entry og lande med faldskærm i den Mauretanske del af Sahara ørkenen omkring tre døgn efter opsendelsen. Ifølge Nasda kan Dash være blevet frigjort, men man modtog ikke som forventet umiddelbart derefter radiosignaler fra den. Kapslen er kun designet til en kort mission meget lig den re-entry kapsel ESA afprøvede i forbindelse med den første Ariane 5 flyvning. Hvis man ikke får radiokontakt med en sådan mission i løbet af kort tid, må man anse den for tabt.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten