Japans regering råder flere til at flytte fra stråling
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Japans regering råder flere til at flytte fra stråling

Den japanske regering råder nu befolkningen flere steder uden for beskyttelseszonen omkring Fukushima 1-atomkraftværket til at flytte, fordi strålingen fra det jordskælvsramte atomkraftværk er for høj. Det skriver Japan Times.

De japanske myndigheder har målt stråleniveauet uden for den 20 kilometers beskyttelseszone omkring det ødelagte atomkraftværk.

I flere afgrænsede områder fandt myndighederne, at strålingen var så stærk, at beboerne i området vil blive udsat for en stråledosis på mere end 20 milisivert pr. år. Derfor råder myndighederne nu beboerne til at flytte blandt andet i områderne Date og Minamisoma.

Der er oprettet en sikkerhedszone på 20 kilometer omkring det jordskælvsramte Fukushima 1 atomkraftværk. Illustration: REUTERS/KYODO/Files

Da den forhøjede stråling blev målt i afgrænsede områder mener den japanske regering ikke, at der er grund til at udvide sikkerhedszonen omkring værket.

Den japanske regering nedtoner situationen.

»Områderne, hvor stråledosen vil overstige 20 millisiervert om året, er begrænsede, og vi fandt ikke en stor udbredelse af stråling i regionen,« siger den japanske regerings talsmand Yukio edano til det japanske medie.

»Men det er naturligt for indbyggerne at være nervøse, og vi kan ikke udelukke muligheden for, at beboerne kan blive udsat for mere end 20 millisievert om året afhængigt at beboernes livsstil. Så vi har besluttet at påkalde os beboernes opmærksomhed, give dem oplysninger om situation og råde dem til at evakuere,« fortsætter han.

Meldingen kommer to uger efter, at den japanske regering fordoblede sit skøn af, hvor meget stråling, der slap ud fra kraftværket den første uge efter katastrofen.

Dokumentation

Japan Times

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først