Japanere opfinder ansigtsmaske som kan oversætte til otte sprog

7. august 2020 kl. 10:271
Japanere opfinder ansigtsmaske som kan oversætte til otte sprog
Masken skal trækkes over en egentlig ansigtsmaske - den giver ikke i sig selv beskyttelse. Illustration: Donut Robotics.
Software, som oprindeligt blev udviklet til robotter, skal forbedre kommunikationen under coronakrisen, lyder det fra opfinderne.
Artiklen er ældre end 30 dage

Præcis hvorfor det er vigtigt at blive forstået på otte forskellige sprog, imens covid-19-epidemien forhindrer os i at rejse, melder historien ikke noget om.

Men det er ikke desto mindre hvad en ny japansk ansigtsmaske - eller snarere overtræk til den rigtige maske, der bæres indenunder - påstår at kunne.

Bag produktet, som rammer det japanske marked til julehandlen, står selskabet Donut Robotics, som egentlig var i gang med at udvikle oversættelsessoftware til en robot, som skulle hjælpe rejsende i japanske lufthavne.

Så ramte covid-19-pandemien, og selskabet måtte som så mange andre lægge en ny forretningsstrategi - og hvorfor ikke satse på de allestedsnærværende masker?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og den var crowfundingmarkedet tilsyneladende med på, for ifølge CNN lykkedes det selskabet at rejse millioner af kroner i to forskellige ansøgningsrunder.

Oversættelse gennem telefonen

Ifølge mediet kommer oversættelsesmasken til at koste omkring 300 kroner, når de først 5000-10.000 eksemplarer kommer til salg i december.

Dertil skal dog lægges abonnement på en tilhørende oversættelsesapp, som er helt uomgængelig - den kører på smartphonen, over bluetooth.

For imens man taler ind i masken, kommer den oversatte stemme ud gennem smartphonens højtaler, efter at man har besluttet, hvilke sprog, der skal oversættes imellem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indtil videre er japansk, kinesisk, koreansk, vietnamesisk, indonesisk, engelsk, spansk og fransk valgmulighederne - med specialisering i at oversætte fra japansk.

App'en kan også tage imod diktat eller bare sørge for at ens maskeslørede stemme kommer tydeligere igennem.

Ifølge Donut Robotics er der dog udenlandsk interesse for teknologien, og selskabet forventer at udvide til USA og Europa til næste forår.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
10. august 2020 kl. 08:20

Der må vel også følge et sæt ørepropper med, så man kan få en oversættelse den anden vej.....ellers blive det en kort samtale