Japan vil afvikle al atomkraft
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Japan vil afvikle al atomkraft

Det er halvandet år siden katastrofen ved Fukushima, og den spøger stadig i den japanske mentalitet. Så meget faktisk, at den japanske regering i fredags besluttede at nedlægge alle 54 atomkraftværker i Japan inden 2040.

Før Fukushima var planen at udbygge atomkraften, men den japanske befolkning har flere gange siden ulykken vist sin voksende utilfredshed ved at demonstrere i titusindvis mod atomkraft.

Og derfor vil japanerne i stedet satse på vedvarende energi, som skal dække 30 procent af forbruget i 2040. Samtidig sigter Japan også mod at mindske sit forbrug med 10 procent.

Læs mere på **Nyteknik.se **

Det er sørgeligt, at se at de uforsvarlige politiske beslutning om at ignorerer 40 års internationale bekymringer om sikkerhed på værkerne, nu med føre andre politiske beslutninger om at lukke værkerne i stedet for at bringe forholdende i orden. Det viser bare, at der er lang kø omkring den politiske håndvask.

Det er ikke teknologien den er galt med, men de politiske beslutninger vedr. hvordan man bruger den.

Det er også fint at man vil nedbringe forbruget med 10% og dække 30% med vedvarende energi - men, hvad med resten af forbruget?

  • 0
  • 0

Det er let nok, bare skær ned på industrien. Forbrugeren er jo ligeglad med om varen er lavet i Kina eller Japan. Jeg kan ikke se problemet, men jeg er jo heller ikke arbejdssøgende i Japan ;-)

  • 0
  • 0