Japan sender snakkende robot til rumstationen
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Japan sender snakkende robot til rumstationen

En knæhøj japansk robot blev sammen med flere ton forsyninger i søndags sendt med et ubemandet rumfartøj mod kurs mod Den Internationale Rumstation. Her skal den føre samtaler med Koichi Wakata, den første japanske øverstkommanderende på den 100 milliarder dollars dyre rumstation.

Robotten har fået navnet Kirobo, som stammer fra det japanske ord 'kibo', som betyder 'håb'. Den er designet i et samarbejde mellem University of Tokyo, bilproducenten Toyota og markedsføringsbureauet Dentsu. Den skal være i rummet indtil 2014.

Kirobo kan navigere i vægtløs tilstand og kan genkende både tale og ansigtudtryk. Den skal ud over at holde Koichi Wakata med selskab hjælpe ham i en række eksperimenter. Det skal skabe klarhed over, hvor godt astronauter og robotter kan interagere, og forhåbentligt bane vejen for, at robotter får en mere aktiv rolle i at assistere astronauter.

Den 34 centimeter høje robot ankommer efter planen til rumstationen fredag, men må vente indtil marts, før Koichi Wakata slutter sig til den.

Toyotas video med Kirobo-robotten

Dokumentation

Nyhedsbureauet Reuters' artikel

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Før robotter på en mere menneskelig måde kan begynde at interagerer med mennesker, er det nødvendigt at få udviklet stemmegenkendelsessoftware som er væsentlig bedre end det som findes i dag. Et af de bedste, blandt almindelige forbrugere, er Google Now som dog stadig har problemer med at præcist at genkende tale.

Når der er et gennembrud i udviklingen af software vil vi hurtigt opleve mange robotter med menneskelignende egenskaber - ala JARVIS fra Ironman :)

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten