Som det malende er beskrevet i enhver film om ubåde, så er lydudbredelse i vand øjensynligt meget kompliceret. Udbredelsen påvirkes af salt- og temperaturgradienter, men naturligvis også bundforholdene (dale og bjerge). jeg har med fordel og udbytte læst / skimmet "Underwater acoustics" på Wikipedia. (http://en.wikipedia.org/wiki/Underwater_ac...).
Når artiklen, og andre kilder, derfor taler om detektionsafstande på 6000 meter, så skal det nok tages med mange forbehold. Desuden er moderne sofistikeret udstyr sikkert også bedre.
Artiklen nævner "falske signaler". Af Wikipedia udleder jeg, at der kan optræde vandlag som ligefrem kanaliserer lyden. Så falsk eller ej ?
Endelig, som beskrevet flere gange, så skal man ikke undervurderer tid til eftersøgning med lytteudstyr. Det område, som gengives i artiklen er omkring A = 30 x 600 km =18.000 km2 (hvis ikke dobbelt så bredt). Med en søgebredde på B = 4 km skal der udsejles A / B = 18.000/4 = 4.500 km. Det fremgår også, at farten med den amerikanske slæbesonar er 3 knob, eller ca. 6 km/h. Så det tager altså 4.500/6 = 750 timer (1 måned) for eet skib at afsøge området ! De 4 km i søgebredde er et skøn - regn selv om på grundlag af andre oplysninger.