Iværksætterkontor bruger indopererede chips som adgangskort

4. april 2017 kl. 14:55
Iværksætterkontor bruger indopererede chips som adgangskort
Piercere får i stigende grad travlt med at indsætte chips. Illustration: Dangerous Things.
Implanterede chips baseret på Near Field Communications-teknologi hitter i Sverige og især hos kontorfællesskabet Epicenter
Artiklen er ældre end 30 dage

Medarbejderne og iværksætterne tilknyttet den svenske iværksætter-rugekasse Epicenter i Stockholm er blevet vilde med at få chips skudt ind i hånden, så de slipper at bøvle med nøglekort.

Foreløbigt har 150 af dem fået sådan en chip ind i hånden.

»Den største fordel, synes jeg, er bekvemmelighed,« siger Patrick Mesterton, medstifter og administrerende direktør for Epicenter til nyhedsbureauet AP.

Læs også: Australier har droppet nøglerne og implanteret RFID-chip

Artiklen fortsætter efter annoncen

De små implantater på størrelse med riskorn bruger Near Field Communication- teknologi.

Altså det samme som i kontaktløse kreditkort eller i mobile betalinger. Når chippen aktiveres af en læser nogle centimeter væk, strømmer en lille mængde data mellem de to enheder via elektromagnetiske bølger. Implantaterne er "passive", hvilket betyder, at de indeholder oplysninger, som andre enheder kan læse, men de kan ikke selv læse oplysninger.

Advarer mod privatlivskrænkelser

Ben Libberton, en mikrobiolog ved Stockholms Karolinska Instituttet, fortæller til AP, at hackere muligvis kan hive mange oplysninger ud af indlejrede mikrochips. Og de etiske dilemmaer bliver større, jo mere sofistikerede vores indlejrede mikrochip bliver.

»De data, som du måske kan få fra en chip, der er integreret i din krop, er meget forskellig fra de data, som du kan få fra en smartphone,« siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Silicon Valley-chefer biohacker sig selv

Ingeniøren skrev også i lørdags den 1.april, at flere ansatte i vores mediehus har fået indopereret mikrochips ved et besøg i Stockholm for at slippe for at bøvle med adgangskort.

Der var vel at mærke tale om en aprilsnar.

I videoen herunder kan du se og høre den video, der fulgte med aprilsnarren:

Remote video URL

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger