Iværksætter dræber bakterier i mælk med UV-lys
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Iværksætter dræber bakterier i mælk med UV-lys

PLUS.

Nordjysk koldpasteurisering kan reducere energi­forbruget med 90 procent i forhold til traditionel pasteurisering. Efter to års udviklingsarbejde er Lyras klar med et kommercielt produkt.

Pasteurisering, opfundet af franskmanden Louis Pasteur i 1862, er en gennemprøvet og yderst anvendt metode til at forlænge fødevarers holdbarhed. Men det er også en proces, der er ganske energiintensiv, da fødevaren skal varmes op til mellem 72 og 90 grader for at slå bakterierne ihjel. Energiforbruget

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

ved pasteurisering kan imidlertid reduceres med 90 procent takket være en teknologi, som den nordjyske iværksættervirksomhed Lyras har udviklet. Kold pasteurisering kalder Lyras selv processen, der udnytter UV-lysets potentiale som bakteriedræber. Blot tre måneder efter virksomhedens etablering vandt Lyras i september 2017 iværksætterkonkurrencen Green Tech Challenge, og nu – efter godt t...