It-leverandører letter det offentliges vej til open source

I flere europæiske storbyer er myndighederne ved at skifte Microsofts Office-pakker ud med programmer, der er udviklet som open source-programmer - og som er gratis. Herhjemme overvejer Miljøministeriet med 2.000 arbejdspladser at gå samme vej, skriver Berlingske Tidende.

Det er kontorpakken Open Office, som Miljøministeriet nu overvejer at skifte til. Systemet kan snakke sammen med et nyt elektronisk sags- og dokumentsystem, som det offentlige er ved at købe.

Som ordet antyder, er der gode økonomiske grunde til at skifte til de gratis programmer. Alene i Miljøministeriet vil besparelsen over et tre-årig periode være i om egnen af fire millioner kroner i licensomkostninger.

Leverandørerne til det nye sags- og dokumentsystem, en sammenslutning af Rambøll Management, CSC og ScanJour, har nemlig garanteret, at det nye system vil kunne arbejde sammen med både de dyre kontorpakker og Open Office.

Miljøministeriet forventer en afgørelse til januar. Det nuværende Windows 97 vil nemlig ikke kunne arbejde sammen med det nye elektroniske system.