It-komet betaler medarbejderne 30.000 kroner for at finde nye kolleger

Vil man sikre sig de bedste medarbejdere, koster det. Særligt når man opererer på et arbejdsmarked, der er så godt som støvsuget for erfarne kandidater. Sådan lyder den nøgterne vurdering af rekrutterings-situationen i it-branchen fra Jacob Strange, direktør i den 80 mand store it-konsulentvirksomhed Nine, der med egne ord ‘hungrer efter erfarne medarbejdere’, og som konsekvens deraf for nylig udlovede 30.000 kroner til medarbejdere, der kunne skaffe kontakt til egnede kandidater.

Hold øje med dit næste job på Jobfinder

»30.000 kroner er på ingen måde dyrt, hvis kandidaten er rigtig,« fastslår Jacob Strange, der tager imod Ingeniøren i it-virksomhedens nyklassicistiske domicil på Kgs. Nytorv, hvor svungen stuk og høje træpaneler udgør rammen for den hastigt voksende it-komet.

Stod der 20 erfarne it-specialister med de rette kompetencer og bankede på domicilets dobbelte fløjdøre i morgen, ville Jacob Strange ansætte dem med det samme. Så sent som i denne uge måtte virksomheden takke nej til en opgave netop på grund af manglende medarbejdere.

Jacob Strange, direktør i Nine ansatte sidste år 20 it-specialister Illustration: Klik for større biillede. NASA

»En ærgerlig situation, som vi desværre har oplevet før. Skal vi have fat i de dygtigste, er den bedste metode at rekruttere gennem personligt netværk,« fortæller Jacob Strange, der sammen med tre tidligere kollegaer etablerede Nine for syv år siden, og som siden da har specialiseret sig i at tilbyde selvbetjeningsløsninger til en række offentlige og finansielle aktører deriblandt Erhvervsstyrelsen, Skat og Nordea Liv & Pension.

Læs også: Til kamp mod manglen på specialister: It-branchen vil uddanne dem selv

Nine opererer med en klokkeklar rekrutteringsstrategi: Kun erfarne medarbejdere bliver budt indenfor. De seneste fem år har virksomheden haft en årlig vækst mellem 44 og 77 procent, og det skyldes ifølge Jacob Strange blandt andet, at virksomheden udelukkende satser på medarbejdere med dybe og gerne mangeårige it-kompetencer. Medarbejdere med faglig dybde er god forretning. De gør det muligt at undvære mellemlederlaget og fastholde en slank organisation, understreger direktøren.

»Vi forsøger at skabe et elitehold af jægersoldater, der kan operere selv. Derved kan vi skære fedtlaget af mellemledere fra,« fastslår Jacob Strange.

Nej tak til udenlandske kollegaer

I løbet af det seneste år er der kommet 20 nye it-specialister til virksomheden, der alle er strøget direkte på opgaver ude hos kunder. Når Jacob Strange som udgangspunktet ikke er interesseret i nyuddannede, skyldes det en filosofi om, at ingen skal sidde på bænken, som han formulerer det. Nyansatte skal hurtigt kunne sendes i marken, og det kan de nyuddannede sjældent. De kræver ledelse og sparring, der koster i både tid og penge.

Læs også: It-firmaer vil flytte til udlandet: Vi kan ikke få nok tunge it-specialister i Danmark

Af samme grund er ansættelse af udenlandske it-eksperter ifølge Jacob Strange heller ikke en mulighed. Med en kundeportefølje primært bestående af offentlige institutioner, der sjældent opererer med udførlige kravspecifikationer, er det nødvendigt at beherske dansk for at kunne deltage i den iterative samarbejdsproces ude hos kunderne.

Han henviser til, at mange it-virksomheder de seneste år har set sig nødsaget til at ansætte kandidater med alternativ uddannelsesbaggrund. Men den strategi tror han ikke på i længden.

»Det giver ikke mening at ansætte for mange skæve profiler. Saftevandet risikerer at blive for tyndt, og det vil kunderne lynhurtigt kunne mærke,« understreger Jacob Strange.

Hos Nine arbejder medarbejderne med følgende teknologier:

Java (Grails, Groovy, Spock, Spring Boot, Drools)
Microsoft.Net (Web API, ASP.NET MVC, Entity Framework, PostSharp, SpecFlow, CQRS, Signal R)
Web frontend (Typescript, Coffeescript, Angular 2, Kendo UI, Nodejs, Jasmine, Karma, Istanbul, Bootstrap jQuery, ReactJS)
DevOps (AWS, Azure, Git, Docker, ElasticSearch, SQL)
Best Practise / Patterns (CQRS, Inversion of Control)