It-kæmper trækker transatlantisk 160 terabit-kabel i land
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

It-kæmper trækker transatlantisk 160 terabit-kabel i land

Monster-kablet Marera på kabelskibet, som Microsoft og Facebok har slæbt over Atlanten. Illustration: Microsoft

I fredags trak Microsoft og Facebook et monster-kabel i land på den europæiske side af Atlanten. Det meddeler Microsoft i et blogindlæg.

Mere end fem kilometer under havets overflade slanger kablet med navnet Marea, spansk for tidevand, sig mellem staten Virginia på den amerikanske østkyst og Bilbao i den baskiske delstat i Spanien.

Marea er nu det transatlantiske, undersøiske kabel, som har den højeste kapacitet. Den ligger på 160 terabits pr. sekund, hvilket i Microsofts beregning svarer til 71 millioner videostrømme i høj opløsning (ved 2254 kilobit pr. sekund).

Bilbao er blandt andet valgt, da placeringen gør det belejligt at sende signalet videre til Afrika, Mellemøsten og Asien.

»Marea kommer på et kritisk tidspunkt,« udtaler Brad Smith fra Microsoft.

»Undersøiske kabler i Atlanten bærer allerede 55 procent mere trafik end ruter over Stillehavet og 40 procent mere end mellem USA og Latinamerika. Der er ingen tvivl om, at behovet for dataoverførsel over Atlanten vil fortsætte med at øges, og Marea vil tilvejebringe en kritisk forbindelse for USA, Spanien mv.«

I 2012 det blev understreget, at der er brug for nye forbindelser mellem USA og Europa, da orkanen Sandy ramte den amerikanske østkyst og satte mange telekommunikationsforbindelser ud af drift.

Ja, Ingeniøren opfordres hermed til at uddybe tilblivelsen af både kabel og tromle.
Hvor langt er kablet (uden evt. samlinger) og hvordan kan det tåle trækket fra den dybde?

  • 22
  • 0