IT-gigant udsat for Greenpeace-aktion i protest mod flammehæmmere

Under sloganet »Michael Dell: Drop the Toxics« har aktivister fra Greenpeace prydet Dell's hovedkvarter i Danmark med et stort banner. Aktivisterne står i øjeblikket og deler flyers ud til ansatte og forbipasserende på adressen i Ørestaden som led i en international aktion.

Formålet med aktionen er at få Dell til at droppe brugen af PVC og bromerede flammehæmmere i sine produkter. Tilbage i 2006 lovede it-firmaet fuldstændig udfasning af begge materialer fra sine produkter, men det er endnu ikke sket.

Datoen for Greenpeace-aktionen falder sammen med et møde i Dells topledelse, hvor man i dag diskuterer, hvordan firmaets grønne løfter skal opfyldes.

»Dell løb fra sine grønne løfter og har udsat udfasningen af PVC
plastik og bromerede flammehæmmere. Det er et groft aftalebrud, og nu må vi sikre os, at det ikke sker igen. Derfor kræver vi, at Dell laver
en plan for, hvordan de vil nå 2011-målet, og viser os den plan. Kun på
den måde kan Dell genoprette tilliden til forbrugerne,« siger Erik
Albertsen, kemimedarbejder i Greenpeace i en pressemeddelelse.

»De stoffer, vi taler om, kan være særdeles skadelige. PVC plastik og bromerede flammehæmmere udvikler ved afbrænding blandt andet dioxin, der er kræftfremkaldende og et af verdens giftigste stoffer. Der findes sikre alternativer, man kan bruge i stedet, så det er bare at komme i gang.«

Udover kravet om, at Dell lever op til sine egne løfter, ønsker Greenpeace også, at computer-fabrikanten mere aktivt går ind i arbejdet med at få de giftige materialer forbudt. Det skal gøres i EU-regi, hvor de grønne miljøforkæmpere vil have Dell til at engagere sig i lovgivningsprocessen på området.

Dell har tidligere sagt, at firmaet vil være »verdens grønneste IT-virksomhed«, og det vil Greenpeace have nu have dem til at leve op til.

Ifølge Greenpeace har Dell ingen computere på markedet, der er fri for PVC eller bromerede flammehæmmere, modsat konkurrenter som Apple, Acer og HP.

Dokumentation

Følg aktionen live

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hedder et giftstof i flertal ikke "toxins" på Engelsk? "Toxic" er da et tillægsord.

Er der noget jeg overser?

I første omgang mente jeg også du havde ret. Et opslag i en ordbog viser at toxic er et tillægsord, men ved at føje et s til bliver det et navneord i flertal.

Så der er desværre ingen stavefejl i dette tilfælde :-) (det er jo altid sjovt at finde stavefejl på store bannere)

  • 0
  • 0

Derfor er det vel endnu vigtigere, da Dell jo efterhånden bliver noget man ser i motorvejsrabatten, ligesom tyske dåser :D

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten