It-firma fortsætter hyringsbølge

Illustration: Jeppe Kjelgaard Quortrup

Tidligere på året spænede it-firmaet Systematic op ad Ingeniørens Profil-liste over virksomheder med det bedste image blandt ingeniører. Og firmaets imponerende fremgang i omdømmeundersøgelsen står ikke alene på trofæhylden.

Virksomhedens rekordhøje omsætning i regnskabsåret 2014-2015 har banet vej for, at jobsultne it-folk fortsat kan søge mod Systematic, der jagter flere medarbejdere.

Udfordring at finde it-folk

»Den positive udvikling i omsætning skyldes vækst på tværs af alle forretningsenheder. Det er især de globale markeder, der bidrager til vores vækst. De seneste år har Systematic øget sin eksport ganske betragteligt,« fortæller vice president med ansvar for arbejdskultur Dorte Gade.

Systematic leder konkret efter 45 ansatte for at udfylde vækstbehovet.

SE 10 VIDT FORSKELLIGE KARRIEREMULIGHEDER HOS SYSTEMATIC HER

Men bag de voksende væksttal lurer udfordringen, som mange it-firmaer oplever - manglen på dygtige it-folk.

»Vi har ikke svært ved at finde relevante medarbejdere. Udfordringen ligger i den store mængde af nye kolleger, vi har brug for. Det tager tid at finde dem og få dem alle godt om bord. Vi ser heldigvis en stor talentmasse i landet og ikke mindst et højt niveau blandt dem, som kommer direkte fra deres uddannelser,« forklarer Dorte Gade.

Nyuddannede vægter højt i virksomhed

For at kunne levere de bedste it-løsninger vælger Systematic at hive nyuddannede ind i firmafolden – en del af missionen for at sikre et solidt miks af erfarne samt unge og ivrige arbejdshænder.

»Når vi ansætter helt nyuddannede, er det, fordi vi mener, at de kan tilføje ny viden og nye måder at løse udfordringer på. Det gælder både teknologisk og samarbejdsmæssigt eller i dialogen med kunder,« fortæller Dorte Gade.

Hun giver eksemplet, at nyuddannede stod bag, at udviklingsmetoden Scrum blev indført som arbejdsværktøj i Sytematic.

Nyudklækkede bachelorer og kandidater får således mulighed for at teste deres viden fra universitetet i trygge rammer, hvor en mentorordning bidrager til at integrere unge ansatte, fremhæver Dorte Gade.

Passion og høj faglighed vinder

Helt generelt er personlig passion imidlertid en af de kvaliteter, der vejer tungest, når Sytematic ser potentielle medarbejdere an.

»Høj faglighed er vigtigt, men vi kigger også meget efter folks passioner. Der kan man vise, hvad man har arbejdet med tidligere, eller hvad man har fokuseret på i sine projekter på universitetet,« forklarer hun.

Tillid og værdier henter roser til Systematic

Til gengæld for den faglige ekspertise og passion for arbejdet, som medarbejdere forventes at have, får ansatte tiltro og mulighed for at blive hørt.

Ifølge Dorte Gade roser nuværende og tidligere ansatte specielt virksomheden for det lytte-venlige miljø og tilliden til fagligheden hos medarbejdere.

»Vores ansatte bliver lyttet til, og derfor føler de, at der er tillid til dem. Det er vigtigt for os, at alle har en stemme, der kan blive hørt,« understreger vice president Dorte Gade.

Et andet vigtigt parameter, som får ingeniører til at sende Systematic flyvende op ad Profilanalyse-listen, er firmaets ambition om at ville gøre en forskel i verdenen.

Den virksomhedsværdi er baggrunden for de områder, som firmaet arbejder inden for. Fx udvikler Systematic it-løsninger til Forsvaret, der understøtter danske soldaters virke, læringssystemer til undervisning eller værktøjer til sygeplejersker på hospitaler.

»Vores brancher er ikke tilfældige. Vi har valgt de områder, hvor vi kan gøre en forskel med vores it-systemer,« fastslår Dorte Gade.

Faktisk nåede Systematic en 29. plads på Profilanalyse-listen, hvor firmaet sprang 60 rækker op fra 2015 til 2016. Derfor var virksomheden det mest attraktive it-firma på listen.

It-virksomheden søger 45 ansatte til 14 forskellige jobopslag. Du kan se opslagene her og her

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten