It-firma dropper stegt flæsk med persillesovs i jagten på ansøgere

Sidste år ansatte it-virksomheden SDC 100 nye medarbejdere, i løbet af foråret er der kommet knap 50 til, og efter sommerferien forventer den 500 mand store virksomhed at hyre endnu 25-30 stykker.

Det voldsomme rekrutteringsbehov skyldes dels, at SDC har fået mange nye kunder blandt nordiske pengeinstitutter, dels at der er brug for at udvikle nye teknologiske løsninger, så bankernes kunder kan ’komme i banken’ når som helst og hvor som helst, forklarer Tine Skov Madsen, områdedirektør for HR i SDC.

Få overblik over de senest opslåede job i it-branchen på Jobfinder.

»I dag forventer man at kunne betale sine regninger på et hotel i Tokyo og betale i iskiosken med sin iPhone eller syv andre forskellige devices. Det har rigtig sat gang i biksen, for vores kunder skal kunne dække deres kunders behov,« forklarer hun.

Læs også: Dansk it-firma vil fordoble antallet af danske kontorer

Vi er en frisk og dynamisk virksomhed, og det skal vores omgivelser og adfærd viser – helt ned til en lille banal ting som, at vi ikke serverer stegt flæsk med persillesovs, men sund mad i kantinen. Tine Skov Madsen, områdedirektør HR, SDC

De kompetencer, virksomheden er på udkig efter, er blandt andet projektledelse, test, datawarehouse og BI (business intelligence). Sidstnævnte er et område i stor vækst, forklarer Tine Skov Madsen:

»BI minder lidt om Big Data, fordi man ud fra den måde, kunderne agerer på, kan sige noget om, hvilken rådgivning de har brug for. Hvis et par skiller deres konti, er der måske en forestående skilsmisse på vej – og så har de måske brug for råd om salg og køb af hus,« siger hun.

Netop BI er sammen med projektledelse de områder, hvor det kniber mest med at få de rigtige profiler:

»Markedet er lidt snævert og trangt på ressourcerne, så det kan være lidt vanskeligt at finde de rette. Det samme gør sig gældende med projektledere. Vi har derfor haft bureauer til at hjælpe os,« forklarer Tine Skov Madsen.

Det er dog ikke alle jobtyper, der har voldt lige mange kvaler. Når det gælder juniorudviklere og testere, har ganske almindelige jobannoncer været nok til at besætte de ledige stillinger.

Læs også: »Vi kæmper alle sammen om de samme folk«

I dag står SDC for Skandinavisk Datacenter, men virksomheden blev født som Sparekassernes Datacenter. Og den historie giver firmaet et image, de gerne vil ryste af sig i kampen om de bedste folk, forklarer Tine Skov Madsen.

»Hvis folk overhovedet kender os, er det som ‘noget med banker’, og at vi vist er ‘lidt støvede’. Så vi er i fuld gang med at børste støvet af os rent imagemæssigt,« siger hun.

De teknologiske løsninger, som SDC står bag, er ifølge Tine Skov Madsen nemlig ikke det mindste støvede:

»Vi har f.eks. lige rykket vore væsentligste systemer over på .net, og det er vi nogle af de første i finansverdenen, der har gjort,« siger hun.

Netop nu er virksomheden i gang med en større omorganisering, som også afspejler sig i de fysiske rammer. Receptionsområdet, mødelokalerne og kantinen er som det første blevet peppet op:

»Vi vil sende et signal til både medarbejdere og kunder om, at vi er en frisk og dynamisk virksomhed, og det skal vores omgivelser og adfærd vise – helt ned til en lille banal ting som, at vi ikke serverer stegt flæsk med persillesovs, men sund mad i kantinen,« siger Tine Skov Madsen.