It-ansat sagsøges for brug af computere
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

It-ansat sagsøges for brug af computere

David McOwen, der var computeradministrator på DeKalb Technical College i 1999, bliver sagsøgt af staten Georgia, fordi han downloadede software, der udnytter ledig tid på computere (distributed computing software).

Retten kræver en erstatning på 3,4 millioner kroner, idét de anslår en pris på forbrug af netforbindelse på 59 cents pr. sekund. Han anklages for misbrug af statens computere og risikerer op til 15 års fængsel.

McOwens brøde var at installere software på skolens computere. Målet var at bryde en kode ved hjælp af Distributed.net software. Distributed.net havde udlovet en præmie på 1.000 dollars for at bryde koden.

Hvis McOwen bliver dømt, kan sagen skabe præcedens og betyde dødsstødet til anden brug af distributed computing software.

Flere internationale projekter verden over benytter samme princip blandt andet til at lede efter liv i rummet (SETI@home) og en løsning på kræftens gåde (THINK).

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten