Israel skal lære dansk forskning at tjene penge
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Israel skal lære dansk forskning at tjene penge

Videnskabsminister Helge Sander har indgået en politisk aftale med sin israelske kollega, som skal bane vejen for et tættere forskningssamarbejde mellem danske og israelske universiteter og virksomheder. Aftalen kommer, efter Helge Sander har været i Israel sammen med en dansk delegation med forskere og virksomhedsledere.

Det konkrete udbytte af de fine hensigtserklæringer kan indtil videre koges ned til nedsættelsen af en dansk-israelsk arbejdsgruppe, der skal mødes to gange om året for at definere forskningsområder med det størst mulige potentiale for dansk-israelsk forskningssamarbejde. Der er dog næppe tvivl om, at aftalen skal ses som et led i regeringens fra-tanke-til-faktura-tankegang.

»De israelske forskere er meget virksomhedsorienterede, og det kan vi lære meget af,« siger Helge Sander i en pressemeddelelse.

Biotek er hot

Israelerne har under forhandlingerne blandt andet fremhævet deres særlige styrkepositioner inden for life sciences og it.

Blandt andet var Forskningscenter Risø med i Israel for skabe kontakter til israelske forskere inden for bioteknologi. Risø er allerede i dag involveret i et samarbejde mellem det israelske Weizmann Instituttet og Rigshospitalet. Samarbejdet skal udvikle meget fine sensorsystemer, som kan afsløre, hvordan en patient kan reagere på fremmede organer, der er transplanteret.

»Forskerne i Israel er af høj kvalitet og er samtidig meget resultatorienterede i forhold til, at deres forskningsresultater ender som produkter, der kan give penge tilbage til ny forskning,« siger Risøs administrerende direktør Jørgen Kjems til Idag.dk.

»Israel har en kultur, som er førende på dette felt, og der er ingen tvivl om, at danskerne kan lære meget af dem,« fortsætter han.

Også Kemisk Institut og Nanoscience ved Aarhus Universitet har været til stede i Israel for at få unge, israelske forskere til Danmark. De israelske forskere ventes at kunne blive en vigtig brik i arbejdet på at skabe et internationalt forskermiljø, der skal skabe banebrydende forskning i forbindelse med bekæmpelsen af Alzheimers sygdom.

Kommentarer (0)