Dansk forsker i isolation på 'Hvide Mars': Tester menneskets robusthed på lange rum-missioner
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Dansk forsker i isolation på 'Hvide Mars': Tester menneskets robusthed på lange rum-missioner

PLUS.
Den fransk-italienske forskningsstation Concordia får Antarktis til at ligne et helt industrikvarter. Men zoomer man en smule ud, er basen blot en lille prik på det enorme kontinent – og der er 600 km til nærmeste nabobase. Illustration: Nadja Albertsen ESA/IPEV/PNRA

Nadja Albertsen har som udsendt for ESA som den første dansker brugt et år på Antarktis for at under­søge, hvordan psyken og fysikken klarer mange måneder i mørke og isolation.

En skarp smerte skyder sig op i næsetippen, og jeg skynder mig at fjerne kameraet fra ansigtet. Et splitsekund føles det, som om huden bliver siddende på skærmen. Jeg kigger lidt forundret på mit frostdækkede

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

I forbindelse med coronavirus har vi valgt at forlænge det gratis prøveabonnement på PLUS, så det varer 30 dage i stedet for 14 dage.

Abonnementet udløber af sig selv, når perioden er afsluttet.