Iris-check i lufthavne
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Iris-check i lufthavne

Den internationale lufthavn i Amsterdam bliver den første europæiske lufthavn, som indfører et biometrisk sikkerhedssystem for passagerer. Systemet baserer sig på en scanning af iris i øjet, som skaber en entydig identifikation, der er at sammenligne med et fingeraftryk. Systemet er blevet testet af 200 ansatte i lufthavnen gennem det sidste år. Systemet, som nu er sat i drift, gør det muligt for passagerer udstyret med et særligt iris-kort, at undgå lange køer og paskontrol.

Flittige rejsende kan anskaffe sig et iris-kort, som gælder i fire år, for 90 dollar. Lignende systemer er under afprøvning i Frankfurt am Main og Londons Heathrow-lufthavn. Her er det planen, at British Airways og Virgin vil tilbyde iris-kontrol til passagerer til Nordamerika i løbet af december i år.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten