Iris-check i lufthavne
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Iris-check i lufthavne

Den internationale lufthavn i Amsterdam bliver den første europæiske lufthavn, som indfører et biometrisk sikkerhedssystem for passagerer. Systemet baserer sig på en scanning af iris i øjet, som skaber en entydig identifikation, der er at sammenligne med et fingeraftryk. Systemet er blevet testet af 200 ansatte i lufthavnen gennem det sidste år. Systemet, som nu er sat i drift, gør det muligt for passagerer udstyret med et særligt iris-kort, at undgå lange køer og paskontrol.

Flittige rejsende kan anskaffe sig et iris-kort, som gælder i fire år, for 90 dollar. Lignende systemer er under afprøvning i Frankfurt am Main og Londons Heathrow-lufthavn. Her er det planen, at British Airways og Virgin vil tilbyde iris-kontrol til passagerer til Nordamerika i løbet af december i år.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først