Iran vil bygge atomubåd
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Iran vil bygge atomubåd

I den iranske flåde ønsker man at kunne råde over atomubåde i fremtiden, og derfor er et ubådsprojekt allerede nu i de indledende faser, forklarer en admiral i den iranske flåde til det iranske nyhedsbureau Fars.

Ifølge admiralen, Abbas Zamini, næstkommanderende i Irans flåde, har alle lande lov til at anvende atomkraft til fredelige formål, herunder at drive sine fartøjer. Men ifølge atomsprednings-eksperten Mark Hibbs fra tænketanken Carnegie Endowment for International Peace bruger mange atomubåde uran, der er beriget til samme niveau, som anvendes i atombomber, som brændstof.

Helt så langt er atomfysikerne i Teheran nu ikke. Indtil videre er de stadig kun i stand til at berige uran op til en fissil koncentration på 20 procent, hvilket stadig er langt under de 90 procent, som er nødvendigt for at fremstille atomvåben.

Læs mere på Berlingske.dk

Emner : Atomkraft
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det siges at fra 20% til 90% er der ingen vej !?

Korrekt.

Uran-sortering er en multiplikativ process, så der er lige lang vej fra 4.44% til 20% som der er fra 20% til 90%.

I Irans tilfælde: formodentlig to ture igennem en kaskade.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten