Iran tester missil, der kan ramme mål 2.000 km væk

Illustration: Scanpix

Iranerne har videreudviklet deres største missil, Shahab-3, så det kan sendes 2000 kilometer væk med en last på et ton sprængstof.

Det oplyser det statslige, iranske tv Al-Alam og dets engelsksprogede gren, Press-TV, efter at missilet er blevet testet under en militærøvelse afholdt af landets elitekorps, Revolutionsgarden.

Ifølge meddelelsen testaffyrede iranerne i alt ni missiler under øvelsen, heraf et enkelt Shahab-3. De øvrige missiler var af typerne Zelzal og Fateh, som har rækkevidder på henholdsvis 400 og 170 kilometer.

Tv-stationerne viste, ifølge de internationale nyhedsbureauer, billeder af missiler, som blev affyret fra ørkenen og forsvandt op i himlen med en sky af røg efter sig. Der er derimod ingen oplysninger om, hvilken type af rampe der blev benyttet.

Press-TV nøjes med at rapportere, at »missilerne kan ramme ethvert mål inden for den angivne rækkevidde uanset tidspunkt og klimatiske forhold«.

Shahab-3's design er også rygraden i Irans første rumraket, Kavoshgar, som landet forsøger at udvikle til at opsende egne satellitter. Den første prøveopsendelse af raketten fandt sted for halvandet år siden.

I februar indviede Iran et nyt rumcenter i den fjerne ørken i Semnan-provinsen i det nordvestlige Iran med en opsendelsesrampe og en underjordisk affyringsbunker. Det skete med en ny prøveopsendelse af raketten.

Dengang oplyste iranerne, at raketten skulle sende landets første satellit i kredsløb i maj eller juni, men der har ikke været rapporter om, at det er sket.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Bush må stadig være ærlig over, at han den dag snart mange år tilbage, hvor han skulle bestemte sig for at gå i krig i Iran, kom til at stave Irak i stedet for i sin meddelelse til hans blod tørstige generaler.

Eller måske var stavefejlen en del af en overordnede plan, der skulle skaffe USA, deres berømte missilskjold. Stave Iran forkert (Irak i stedet for), hjælpe Iran med at udvikle et langt rækken missil og presse Rusland til at sige ja til missilskjoldet med denne nye trussel.

En politiker kan jo altid se et højere formål med tingene end os slavepisker af systemet. Det er jo derfor vi har valgt dem!!!....

Hvad Bush tænkte den dag snart mange år tilbage ved kun guderne og Bush selv, men det er altid sjovt at lave konspirationsteorier.

  • 0
  • 0

Arh nu var Saddam nu heller ikke ligefrem en engel, at Ahmadinejad så ikke er meget bedre nu er nok fordi at han nu tør at ytre sig nu Saddam er væk.

  • 0
  • 0

Det er interessant at vide at lige netop truslen fra USA har været skyld i at præststyret i Tehran har holdt i snart 30 år med over 1.000.000- iraners liv på samvittighed og har smadret ethvert oprør så brutalt ned nemlig ved at tegne et billede af USA's Irak. USA og vesten behøver ikke at angribe Iran (eller ethvert andet tyran i mellemøsten) militært. De skal bare holde med befolkningen som er fanget som gidsler i det her beskidte spil, ved at presse menneskerettigheder ned i halsen på det iranske styr. Menneskerettighedsaktivisternes værste mareridt hernede er at folk som Ahmadinejad bliver vestens venner (som Saddam i sin tid) efter næste amerikanske valg. MVH: Behzad fra Tehran

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten