Iphone4 er testet i hypermoderne anlæg

20. juli 2010 kl. 16:238
Iphone4 er testet i hypermoderne anlæg
Illustration: Apple.
Iphone4 har fejl på antennen, selvom telefonen er testet i et hypermoderne anlæg med 17 radiodøde rum, der er afskærmet af et kobbernet.
Artiklen er ældre end 30 dage

17 radiodøde rum til en værdi af 100 millioner dollars eller omkring 575 millioner kroner. Det viser Apple nu frem i videoer for at mildne stemningen omkring Iphone 4-antennen.

»Vores ingeniører har brugt tusindevis af timer på at udvikle og teste Iphone 4 i disse hypermoderne anlæg,« skriver Apple på en ny underside til Apple.com, tilegnet antennen på Iphone 4.

Det er en del af firmaets forsvar, der blev lanceret på et pressemøde i fredags. Apple har nægtet at undskylde for den udskældte antenne.

64 sensorer og en roterende stol skaber et 3d-billede af strålingen fra den mobiltalende mand. Foto: Apple Illustration: Apple.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Særlige kulstofbehandlede pigge sørger for at sprede strålingen i rummet så meget som muligt. Foto: Apple Illustration: Apple.

Apple har bygget 17 forskellige rum til at foretage forskellige typer tests. Foto: Apple Illustration: Apple.

Læs også: Video: Se superanlægget hvor Apple testede Iphone 4

Apple har i stedet peget på, at problemet er generelt for smartphoneantenner, og at virksomheden tager grundige testmetoder i brug, før en ny telefon kommer på gaden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

17 radiodøde rum hos Apple er specialdesignet til at teste radioerne i mobile enheder lige fra bluetooth over wifi til ganske almindelige telefonsamtaler. Derfor er hvert rum afskærmet i et finmasket kobbernet, der fungerer som Faradaybur og holder stråling ude. Inde i rummene er alle overflader beklædt med kegler med en overflade af kulstofimprægneret film.

Keglerne skal få strålingen til at sprede sig så meget som muligt i rummet for at få de bedst mulige forhold midt i rummet, hvor telefonen er placeret. Det er samme metode, der bruges, når lydudstyr skal testes.

Alverdens antenner findes på indersiden af hvert rum for at efterligne wifi-netværk, bluetooth-enheder, mobilmaster og GPS-satellitter.

Forskellene mellem de forskellige rum hos Apple lader til at være markante. Dog viser virksomheden kun billeder fra nogle få at de i alt 17 testrum.

Blandt andet viser Apple en mand, der drejes rundt på en stol, mens han taler i telefon. Stolen er placeret i en ring, der står på højkant og måler på strålingen omkring ham.

»Dette her rum giver os en tredimensionel kortlægning af antenneydelsen, når telefonen er i personlig brug,« forklarer Apple i en video fra de radiodøde rum.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
23. juli 2010 kl. 18:26

Det lader til at journalisten lige har set videoen et par gange, og så skrevet en "artikel" ud fra det han gad at lytte til, og kunne forstå og oversætte til dansk. Så mange dumme fejl har jeg ikke før set i en enkelt artikel på ing.dk.

7
22. juli 2010 kl. 11:19

Det er jo meget nemt at sige at man har advaret apple, men i hvor mange måneder har Iphone4 antenne designet ikke været tilstede måske?

det design kan jo være mere end ½år gammel, men klart at de har lavet en bøf, men lad os nu se hvordan det arter sig, i mit tildfælde ville jeg alligevel pakke den ind i en kasse, når vi snakker en telefon til en 6000kr så er det ikke ligefrem noget man bare lige sådan smider på jorden.

6
21. juli 2010 kl. 11:21

Jeg har på fornemmelsen at der nærmere er tale om at nogen med for meget magt har gennemtrumfet et design på trods af ingeniørernes viden.

Men sjovt nok ændrer den tese ikke ved at de tager sig tosset ud.

5
21. juli 2010 kl. 09:22

Hmm

Spot on, Malte! Kunne man forestille sig at der i af de 1000-vis af timer, har været anvendt Test Dummies, fremstillet af noget, der ligner menneskeligt væv ? Næppe (altså det med "ligner menneskeligt væv")..!

4
21. juli 2010 kl. 09:17

1000-vis af timer og millioner til 17 rum, og så kommer de med en telefon, der ikke fungerer optimalt.

Det er da ren og skær arrogance, grænsende til dumhed.

2
20. juli 2010 kl. 19:38

Nej, det 'glemte' de nok i planlægningen af målinger. Det er velkendt, at nærfeltet påvirkes kraftigt af den 'menneskelige' nærkontakt. Tænk bare på da man var ung/barn og 'legede' med antennen på transistoren eller TV'et for at få bedre billede og/eller lyd.

1
20. juli 2010 kl. 17:56

Egentlig gør det det kun værre, at de har udstyr til at måle med, men alligevel accepterer at antennen taber så meget, når man holder på den. Enten har de afstået fra de målinger der ville have vist det, eller endnu værre, troet at den gik.