Iphone - nu uden telefon

Ipod præsenterede tirsdag en ny udgave af musikafspilleren Ipod med efternavnet Touch, som har lånt fra alle hylder i teknologiforretningen og fremstår som resultatet af en date mellem Ipod, Iphone, en PDA og en bærbar computer.

Den har samme skærm som Iphone, 3,5-tommer-farveskærm, der betjenes med samme fingerlette behændighed som den hypede telefon, der endnu ikke er på hylderne herhjemme. Musikudgaven er dog et par millimeter tyndere end iPhone - netop fordi den ikke indeholder en telefon.

Ipod Touch indeholder også trådløst netværk (Wi-Fi) med adgang til internet via Apples standard-browser Safari. Det er derfor også muligt at gå direkte på Apples online-musikbutik Itunes og købe musik uden at skulle omkring en computer først.

Ipod Touch kan fås i to udgaver: En otte GB-version til 2.299 kroner og en 16 GB version til 2.999 kroner, og de forventes at vare klar til levering i slutningen af september.

Og til alle de, der allerede nu tænker på at benytte musikafspilleren som IP-telefon til trådløse netværk og så slippe for at købe en Iphone: Så bliver lidt af en udfordring. Ipod Touch indeholder hverken højttaler eller mikrofon. Den mangler i øvrigt også telefon-storebroderens kamera.