IoT-efterspørgsel får Prevas til at mande op
Som Søren Mathiasen udtrykker det med et smil på læben, har Prevas udviklet Internet of Things-løsninger siden firmaets etablering i 1998.Dengang kaldte man det bare noget andet, og det var måske heller ikke lige så højt på den offentlige dagsorden som i dag.
Men kernen i den slags løsninger er grundlæggende den samme i form af forskellige former for trådløs kommunikation. I dag er efterspørgslen på IoT-løsninger imidlertid så stor, at Prevas indtil videre har ansat over 15 nye medarbejdere i 2017.
Det sker bl.a. for at kunne følge med efterspørgslen på IoT-området, hvor der er et voksende behov for ingeniører, der kan arbejde med cloud-databaser og visuelle brugerflader, forklarer Søren Mathiasen, der er salgs- og marketingchef i Prevas.
Frem med dataene
»Der kommer flere og flere cloud- løsninger, hvor man skal kunne præsentere data via sin telefon, tablet eller et web-interface. Disse data har været tilgængelige i mange år, men de skal nu på en helt anden skala kunne visualiseres og gøres brugbare for både vores kunder og kundernes kunder.«
Ifølge Søren Mathiasen kræver det nogle lidt andre kompetencer af udviklingsingeniørerne end tidligere, hvor omdrejningspunktet i højere grad var hardware:
»De skal ikke være designere eller grafikere, men de skal være gode til at håndtere databaseprogrammering og grafiske brugerflader, så dataene præsenteres flot – f.eks. i BlueMix (IBMS’ cloud-platform, red.) eller i egenudviklede brugerflader.«
Den slags ingeniører – som kan være webprogrammører, civilingeniører eller dataloger – hænger ikke på træerne, medgiver Søren Mathiasen:
»Men vi plejer nu at være gode til at finde dem trods alt.«
Han understreger dog, at årsagen til de mange nyansættelser – der bringer det totale antal fastansatte medarbejdere i Prevas op i omegnen af 80 mand – bunder i en generel vækst på flere af Prevas’ forretningsområder, herunder Linux-udvikling og traditionel mekanik.
»Vi laver i dag meget brede løsninger. Det er lige fra iværksættere til store børsnoterede virksomheder, så de opgaver, vi løser, kan være meget forskelligartede. Det kan være alt fra små intelligente systemer som en nøgleudvekslingsboks til at være større udviklingsopgaver for kunder i vindmølleindustrien,« forklarer Søren Mathiasen, som særligt oplever pæn vækst i medico- segmentet.
