Inwatec fortsætter sidste års vilde vækst

Illustration: Büro Jantzen

For tre år siden var de fire mand. I dag er de 30, og når 2018 rinder ud, forventer Mads Andresen, adm. direktør i Inwatec, at virksomheden beskæftiger mindst 45 medarbejdere.

Så jo tak. Mads Andresen kan sagtens genkende sin egen virksomhed i undersøgelsen fra IDAs Toplederpanel, som viser, at 66 procent forventer at udvide medarbejderstaben, og 72 procent forventer øget salg.

Læs også: Virksomheds-ledere tror på bedre tider

»Vi er jo en iværksætterforretning og forventer at øge salget 25-30 procent i år.«

Inwatec udvikler automationsløsninger til vaskeribranchen og indgik ved årsskiftet et partnerskab med vaskeriproducenten Jensen-Group. Inwatec, der ligger i Odense, har allerede en eksport­andel på 85 procent, og med partnerskabet får de nu adgang til et verdensomspændende salgs- og servicenetværk:

»Det betyder, at vi kan ekspandere yderligere. Vi har komplementære produkter, så vi konkurrerer ikke på nogen måde.«

Mere forskning og udvikling

I lighed med fire ud af ti andre topchefer forventer Mads Andresen at spendere flere penge på forskning og udvikling. Formentlig i en størrelsesorden, der svarer til væksten, altså 25-30 procent:

»Vi kommer til at udvikle mere af det samme. Vi kalder os ‘laundry nerds’, fordi vi er meget fokuserede på vaskeriområdet og på arbejdsgange, der endnu ikke er automatiseret.«

Udviklingskronerne skal blandt andet bruges til at forbedre teknologien i Inwatecs fuldautomatiske sorteringsmaskine, som ved hjælp af en røntgenscanner, robotteknologi og kunstig intelligens sorterer beskidt vasketøj og sikrer, at der ikke smutter fremmedlegemer som kuglepenne og kanyler med i vask.

Medarbejdermangel? Ikke her

Mere end halvdelen af Toplederpanelets deltagere frygter, at de ikke kan skaffe de nødvendige medarbejdere. Den frygt deler Mads Andresen ikke. Selvom han har ansat mange de seneste par år og kommer til at ansætte mindst 15 i 2018, har det ikke givet de store problemer.

»Vi har et rigtig godt samarbejde med robotlinjen på SDU. Andre vil åbenbart helst have folk med erfaring, så der er næsten frit spil for os, der gerne vil have de nyuddannede eller de internationale studerende.«

Den næststørste udfordring ifølge panelet er manglende tid til at sætte gang i vækstplaner, men det kan han ikke genkende:

»Selvfølgelig er tid altid en udfordring, men vi er jo iværksættere og tager nok bare den tid, der skal til. Brænder vi for det, finder vi også tiden.«