Internt jobskifte opfyldte karrieredrøm
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Internt jobskifte opfyldte karrieredrøm

Illustration: Niras

Civilingeniør Trine Sundsvald Christensen havde hverken skrevet en ansøgning eller været til egentlig jobsamtale, da hun begyndte som projektleder i Niras’ Jernbaneafdeling 1. december sidste år.

Med ti års anciennitet i virksomheden kendte hun faktisk også sin nye afdeling ganske godt og rykkede blot 50 meter længere ned ad gangen.

Alligevel repræsenterer skiftet et væsentligt punkt i hendes karriere, fordi det har ført ind på et spor, som hun målrettet er gået efter.

Før skiftet til projektleder arbejdede hun som geotekniker i et specialistteam, hvor opgaverne bestod i jordbundsundersøgelser, fundamentberegninger og lignende.

Det var nærmest et tilfælde, der fik hende sporet ind på projekt­ledelse. Den daværende fagprojektleder på et større projekt, som Trine Sundsvald Christensen var en del af, fik nyt job, og så overtog hun tjansen efter hende:

»Det var lidt underhåndsagtigt. Jeg faldt nærmest over opgaven og fandt ud af, at jeg var rigtig god til koordineringsopgaverne. Det var på den måde, at drømmen om at gå helt over i projektledelse opstod.«

Min motivation var at få andre arbejdsopgaver, ikke at skifte arbejdsplads.Trine Sundsvald Christensen, ingeniør, Niras

Trine Sundsvald Christensen ville gerne blive på sin arbejdsplads, og hun øjnede derfor en mulighed for at skifte til et projektlederteam i en anden afdeling. I stedet for at putte med sin drøm tog hun emnet op til samtlige MUS-samtaler med sin teamleder – til at begynde med uden held:

»Vi har en ret flad struktur, som gør det nemt at gå til en chef uden at bukke og neje. Bliver der sagt, at der ikke er plads, skal man tro på sit eget værd og insistere på, at det er det, man gerne vil,« siger hun.

Ny titel var ikke nok

Trine Sundsvald Christensen tvivlede ikke et øjeblik: Projektledervejen var den rigtige. På et tidspunkt fik hun også titel af projektleder i sit specialistteam:

»Min teamleder har virkelig prøvet at give mig noget ved at give mig en titel, men der var ikke nok projektlederopgaver i specialistteamet.«

Læs også: Hvis du vil skifte karriere, må du gøde jorden

For et halvt års tiden siden tog hun en snak med sin daværende afdelingsleder og teamchef, hvor hun gjorde opmærksom på, at nu var det ved at være tid:

»De kunne godt mærke, at det var alvor for mig, og ville ikke slippe en medarbejder, der er så meget inde i organisationen. Var det blevet et nej, ville jeg nok have søgt andre veje,« fortæller hun.

For Trine Sundsvald Christensen var det interne jobskifte den bedst mulige løsning:

»Min motivation var at få andre arbejdsopgaver, ikke at skifte arbejdsplads, for jeg kan rigtig godt lide at være her. Det er nok også derfor, jeg ikke har flyttet mig i ti år,« ler hun.

Det sociale skift var sværest

Skiftet fra det ene job til det andet har været en glidende overgang. Trine Sundsvald Christensen tog blot sine projekter med sig, og efterhånden som de bliver løst, overtager hun nye.

Kollegerne i den nye afdeling kendte hun i forvejen, fordi hun som geotekniker har haft en del samarbejde med jernbaneafdelingen på bl.a. Ringsted-Femern-­banen. Fremover kommer hun sandsynligvis til at arbejde på jernbaneprojekter i Norge.

Efter ti år i det samme team har det da også været lidt vemodigt at sige farvel til sine gamle kolleger:

Læs også: Specialister på jobjagt skal finde deres indre generalist

»Det sværeste har helt klart været det sociale, fordi jeg har været rigtig glad for at være i mit team.«

Det betyder dog ikke, at hun har fortrudt et øjeblik – tværtimod:

»Det var det helt rigtige. Før havde jeg et fagligt fællesskab inden for geoteknik. I dag sidder jeg i et team, hvor jeg kan få faglig sparring inden for projektledelse. Det kunne jeg ikke før.«

Læs også: Samarbejde om et bord ledte bygningsingeniør til karriereskift

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten