Interaktivt kort: Danmarks ukendte blandingszoner, hvor naturen fortynder forurening

Plus14. oktober 2022 kl. 05:304
Interaktivt kort: Danmarks ukendte blandingszoner, hvor naturen fortynder forurening
Illustration: OpenStreetMaps/Ingeniøren.
Over hele landet udledes der miljøskadelige stoffer over miljøkvalitetskravene. Ingeniøren har nu kortlagt disse områder
Artiklen er ældre end 30 dage

Ingeniøren har gennem aktindsigter i landets kommuner samt i Miljøstyrelsen kortlagt, hvor stoffer over miljøkvalitetskravene udledes i de såkaldte 'blandingszoner'.

Det kan lade sig gøre, fordi man medregner den fortynding, der finder sted i recipienten, altså det vandområde, hvor spildevandet udledes.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
16. oktober 2022 kl. 10:54

Kunne vi få at vide hvilke indtil videre 24 udledninger til blandingszoner, som ikke er oplyst til Miljøstyrelsen - og hvilke 8 oplyste, der ikke figurerer på Miljøstyrelsen kort...?

2
14. oktober 2022 kl. 11:34

Det er generelt vanvittigt at der stadig udledes kendt forurening direkte ud i vores fælles vandløb og fælles miljø. Man - jeg - troede det var en ting i 70'erne...! Fx Alfa Lavals udledning i Limfjorden af Naphtalene, Acenaphtylene, Acenaphtene, Phenantrene, Anthracene, Flouranthene, Pyrene, Benzo(a)anthracene, Chrysene, Benzo(a)pyrene, og Dibenz(a,h)anthracen lyder jo fuldstændigt skørt - hvad laver det ude i cirkulation i miljøet? Hvorfor er der ikke krav om, at en privat virksomhed selv sørger for at fjerne disse stoffer, før der eventuelt skal ledes vand videre ud - og ja. hvorfor er det ikke blot en lukket cirkel indenfor virksomhedens område? Det er so last christmas at man tror, at ting forsvinder hvis de fortyndes. Det ved vi jo godt ikke sker! Og vi er også så kloge nu, at vi ved, at mange bitte små bække rent faktisk bliver til strømmende floder af sygdom, død, fertilitetsproblemer, habitatsdestruktion og så videre og så videre... Så hvorfor kan en virksomhed sikre profit til sine ejere ved at snylte på vores alle sammens miljø, helbred, livskvalitet mv.?

1
14. oktober 2022 kl. 11:03

Det kunne være godt også at se hvílke kommuner Ing ikke har fået oplysninger fra. En opdeling i næringsstoffer og miljøfremmede stoffer kunne også være godt se.