Interaktive gadgets

iBar fra Mindstorm.

Verdens mest interaktive bar-disk er udviklet af virksomheden Mindstorm. Bardisken er en berøringsfølsom multitouch skærm og bygger på surface computing ligesom Apples iPhone eller Microsoft Surface. Bardiskens intelligente tracking system opfatter alle genstande såsom en drink, der rører overfladen, og så kan man spille spil på den, mens man venter på sin drink. Derudover kan disken også bruges mere praktisk. Når man kommer op til baren lægger man bare sin hånd på overfladen. Derved kan bardisken registrere, hvis tur det er til at bestille.

Mind Chair fra designvirksomheden Beta Tank

I fremtiden behøver vi måske slet ikke vores øjne, men kan se med huden. Mind Chair er en stol, der har 400 solenoider indstalleret i ryglænet. Til dem er koblet et kamera, som oversætter billeder til elektroniske stimuli på huden. På den måde kan man lære huden at føre impulserne op til hjernen, som på den måde ?ser billederne?. Lige nu en gimmick, men eksemplarisk for teknologier til blinde, der skal lære dem at se med andre sanser end øjnene.

Brain Computer Interface fra g. tec

Vil du gerne spille ping-pong alene med tankens kraft eller skrive på din computer uden at bruge dit tastatur? Rigtig mange virskomheder forsker i udviklingen af Brain-Computer Interfaces, der fungerer ved, at en række EEG elektroder på hovedet måler hjerneaktiviteten, som bliver direkte koblet til en computer. De elektriske signalmønstre i hjernen afhænger af, hvad man tænker på og systemet gør det muligt for lammede mennesker at styre en mus på en computerskærm, skrive ord eller spille spil på trods af deres fysiske handicap.

Tangible Workbench fra Kommerz

Virtuel boligindretning får i disse år en hjælpende hånd fra den østrigske virskomhed Kommerz. De har udviklet en "mixed reality surface", der består af en glasplade, der ligger vandret med et indbygget kamera nedenunder. Pladen er knyttet til en computerskærm, der står horisontalt bagved, hvorpå man kan se et tre-dimensionelt rum. Ved hjælp af fysiske "markers" oven på glaspladen kan man vælge forskellige møbler og materialer at indrette rummet med. Teknologien gør indretning med computersystemer langt mere intuitiv og spås en stor fremtid inden for alt fra byplanlægning til fabriksindretning.

XY Interactive Textile af Maurin Donneaudog og Vincent Roudaut

Komponering af elektronisk musik kan sagtens blive langt mere intuitivt og interaktivt end at sidde foran en klassisk computerskærm. Hvorfor ikke lægge softwaren ind i et stykke stof, som registrerer hvor man rører det og udsender toner, der svarer til det sted, man rører. Stof-interfacet tillader musikerne at kombinere og forstå elektronisk musik ud fra koreografiske bevægelser og tillader derfor et nyt og kreativt samarbejde med teknologien.