Intelligent bilsæde mærker dit stressniveau

25. september 2015 kl. 16:091
Faurecia har udviklet et bilsæde, der giver dig en afslappende massage, hvis du er stresset, og en energigivende massage, hvis du er døsig.
Artiklen er ældre end 30 dage

Nu bliver det måske lettere ikke at komme op i det røde felt, når du kører bil. Faurecia, der er en af verdens største leverandører af bildele, har nemlig udviklet et førersæde, der kan mærke, om der er behov for at berolige dig.

Ved at analysere hjerterytme og åndedræt både fysisk og mentalt, kan sædet tilbyde en beroligende massage, hvis bølgerne går højt. Er du for afslappet, tilbyder den en tilsvarende energigivende omgang wellness.

Læs også: Jaguar vil måle bilisters hjerneaktivitet

Det såkaldte Active Wellness-sæde, der har været undervejs i fem år, blev fremvist ved Frankfurt Motor Show, der afholdes i disse dage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sædet udspringer af en idé om at gøre bilistens tilstand bedre, end før vedkommende satte sig bag rattet. Det gik op for producenten, at i stedet for at fokusere på en teoretisk gennemsnitlig person, måtte de finde en måde, hvorpå de kunne hjælpe på et individuelt plan.

Berøringsfri sensorer

Faurecia har samarbejdet med Ohio State University om, hvordan man måler komfort i real-time, og Nasa har været samarbejdspartner i udviklingen af sensorer, der kan registrere kropsdata, uden at de berører kroppen.

Sensorerne er specialudviklet af den amerikanske virksomhed Hoana Medical.

Sædet består af et ventilationssystem, der enten kan give en kølende eller varmende effekt i massagen. Komforten har været i højsædet, hvorfor man ikke kan mærke sensorerne i ryggen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi har i sædebetrækket integreret en unik teknologi af piezoelektriske sensorer, som er meget simple og robuste,« siger Olaf Biedermann, direktør for innovation hos Faurecia.

Læs også: Land Rover gør anhængeren gennemsigtig

Sensorerne registrerer bilistens hjerterytme og åndedrætsmønster, hvorefter en algoritme bruger data til at udregne både den mentale og fysiske tilstand hos bilisten. Herefter vil en besked komme frem på en tilhørende skærm, som tilbyder en behandling.

Accepterer man, påbegyndes den beregnede nødvendige massage.

Faurecia håber på at have bilsædet på markedet i 2020.

[video: https://youtu.be/-NOgdZZqWD8]

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
25. september 2015 kl. 20:57

...har vi dog kunne undvære dette produkt i så mange år?

Nu mangler vi så bare, at systemet udvides til også på given foranledning at kunne ytre sig audiotivt. Her kunne jeg godt forestille mig noget i denne retning:

1: Franz Liszts Liebestraüme.

2: Inger Støjberg citater fra før en behjertet mediecoach fik fundet hendes volumenkontrol, og drejede den lidt mod uret.

Hvordan disse to så skal defineres som upper hhv downer er jo så en smagssag.

PS: Undskyld Inger.