Intel vil virtualisere mobiltelefoner

Intels kinesiske forskere arbejder på en ny teknologi, der skal gøre det muligt at flytte det komplette operativsystem med applikationer og data mellem mobiltelefoner og computere, fortæller forskere fra Intel Labs China til Ing.dk.

Formålet er at gøre det lettere for brugerne at skifte platform, uden at skulle spekulere på, hvilke data, der skal synkroniseres, samt hvordan det skal foregå.

Projektet er endnu på forskningsstadiet, da der stadig mangler tilstrækkelig trådløs båndbredde til at kunne realisere projektet. Intel forestiller sig, at det kan blive nødvendigt at synkronisere op til tre gigabyte hukommelse, hvilket kræver en større båndbredde, end den, der er tilgængelig i dag.

Desuden mangler Intel stadig at definere et docking-interface, der kan automatisere flytningen af operativsystem og data mellem de forskellige platforme.

Endelig arbejder Intel også på en løsning, der skal gøre det muligt at anvende det samme brugergrænseflade, uanset hvilken platform der anvendes - og uanset skærmstørrelsen.

For at kunne flytte rundt på operativsystem, applikationer og data kræves det selvfølgelig, at alle platformene er kompatible med x86-instruktionssættet, samt at processoren understøtter virtualisering - og at denne er implementeret.

Især Sony er kendt for ikke at implementere virtualisering i sine bærbare Vaio-computere.

Emner : Mobil
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

... kommunikationen og i stedet kun udstyre brugerne med et simpelt, generisk terminal-interface, som der tales så meget om ifm. computere ?

Nå nej, de har jo nedlagt de fleste telefonbokse :-)

  • 0
  • 0

For at kunne flytte rundt på operativsystem, applikationer og data kræves det selvfølgelig, at alle platformene er kompatible med x86-instruktionssættet

Det vil da vist være det største tilbageskridt for mobilbranchen.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten