Intel ombestemmer sig og lukker alligevel ikke i Aalborg

Intel bygger sammen med Aalborg Universitet et nyt antennelaboratorium. Illustration: Novi

Intel har ombestemt sig og vil alligevel ikke lukke sin afdeling i Aalborg.

Medarbejderne fik besked om kovendingen på et møde torsdag aften, efter at de ellers i en måned har troet, at deres arbejdspladser ville forsvinde ud af Danmark.

Læs også: Intel lukker i Aalborg – 200 ingeniører mister jobbet

Intel har cirka 270 medarbejdere i Aalborg, heraf omkring 200 ingeniører. De udvikler blandt andet antenner og teknologier til at nedbringe strømforbruget i mobiltelefoner, og de fulgte med i handlen, da Intel i 2010 købe en division af den tyske chipproducent Infineon.

Det er uklart, hvad der har fået Intel til at ombestemme sig, og verdens største chipproducent har på intet tidspunkt selv kommenteret lukningen - eller for den sags skyld aflysningen af den.

Det står dog fast, at lukningen var planlagt som en del af en generel sparerunde, der skulle skære 12.000 stillinger, hver tiende medarbejder, bort. Den ville blandt andet samle udviklingen på færre afdelinger, og aktiviteterne fra Aalborg stod til at flytte til Tyskland.

Eftertragtede ingeniører

Intels ingeniører er eftertragtede, og det kan blive dyrt for selskabet at holde på dem nu, efter de en måned har kigget sig om efter nyt arbejde.

Formanden for Ansattes Råd, som hører under Ingeniørforeningen, IDA, Juliane Marie Neiiendam, har aldrig været bange for, om ingeniørerne kunne finde nyt arbejde. Ingeniører er en mangelvare, særligt i Nordjylland, og der er ekstra rift om dygtige elektronikudviklere.

»Men det er en glædelig nyhed for Nordjylland,« siger hun.

Læs også: Intel-lukning: Spritnyt radiolaboratorium står klar om få uger

IDA vil dog hverken be- eller afkræfte, at lukningen er aflyst, fordi Intel ikke selv har meldt det ud. IDA har siddet i forhandlinger med selskabet, efter lukningen først blev annonceret over for medarbejderne.

Hvor mange ingeniører er mon allerede smuttet?

Ifølge Juliane Marie Neiiendam har IDA ikke talt, hvor mange af medarbejderne der i mellemtiden har fået nyt arbejde.

»Men der er helt sikkert nogle, som er smuttet. Lukningen har jo vakt jubel blandt de omkringliggende virksomheder, fordi de fik mulighed for at kapre nogle medarbejdere,« konstaterer hun.

»Nu ligger Intel, som de har redt. Medarbejdere, som har fået et andet job, kan forhandle, om de vil fortsætte eller skifte til en ny stilling,« pointerer Juliane Marie Neiiendam. Hun tilføjer, at det også kan bruges i samtaler om lønnen.

Intel har to gange tidligere købt danske selskaber og lukket dem efter en kort årrække. Mest kendt er opkøbet af Giga i 2000 for næsten ti milliarder kroner, som blev lukket efter seks år.

Læs også: Aalborg-lukning er kapitel tre i Intels danske lidelseshistorie

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Nu er det jo ikke første gang at en stor international virksomhed har planlagt at flytte et udviklingscenter fra Aalborg og regnet med at medarbejderne flyttede med ;-).

 • 0
 • 0

Jeg tror ikke der er nogen der er smuttet, amerikanske virksomheder behandler folk langt bedre end danske virksomheder i tilfælde af virksomheds reduktion.. Selvfølgelig er det en dårlig sag for Intel, men trods alt flot at de erkender at de har taget fejl, og det er nok ikke uden grund:)

 • 1
 • 4

Ok store amerikanske virksomheder og som nævnt i en job reduktions situation.

Jeg kender en i Singapore/Intel der blev fyret efter 4 års ansættelse, han blev fritstillet med 7 måneders løn pr. 1/7 i år. Selvfølgelig kedeligt at miste sit job, men trods alt bedre end hvad jeg har oplevet i dansk ejede virksomheder, og en del bedre end funktionærloven, der vel kun ville have givet ham det halve.

 • 0
 • 0

"Ingeniører er en mangelvare, særligt i Nordjylland, og der er ekstra rift om dygtige elektronikudviklere."

Hvor er alle jobopslagene så? Hvorfor får Nordjyske IT-virksomheder typisk 50-100 ansøgninger på stillingsopslag?

 • 2
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten