Intel-nøl: Det varer længe, inden din pc får super-USB
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Intel-nøl: Det varer længe, inden din pc får super-USB

De første produkter, der arbejder med den nye, tredje udgave af USB-standarden, er så småt på vej ud på markedet, men det kan vare længe, inden de rigtige stik bliver almindelige i computerne.

Flere taiwanske bundkortproducenter har over for Ing.dk besværet sig over, at Intel først planlægger en integration i firmaets chipsæt i 2011.

Det betyder, at producenterne af computernes bundkort er nyt til at sætte separate chip på bundkortet, hvis de vil tilbyde Superspeed USB, der arbejder med op til fem gigabit per sekund. Det giver både højere pris og mere besværligt design af bundkortene.

Da der er skarp konkurrence på prisen for bundkort, vil kun et fåtal af bundkortene få super-USB-standarden. Det vil smitte af på salget af periferiudstyr, hvor især eksterne harddiske og flashdrev kan drage nytte af den øgede hastighed.

Ing.dk har talt med tre bundkortproducenter, der samstemmende fortæller, at de gør, hvad de kan for at få Intel til at fremrykke planerne om mere avancerede chipsæt, men at situationen kompliceres af, at USB langt fra er den eneste funktion, der skal ændres i fremtidens chipsæt. Ingen af de tre bundkortproducenter ønsker at udtale sig til citat.

Blandt andet skal grafikdelen fjernes fra en række chipsæt, da grafikken i fremtiden bliver en del af selve processoren. Det er vigtigere for Intel end lynhurtigt USB.

På grund af weekenden har det ikke været muligt at få en kommentar fra Intel.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Nøl? Intel lammetæver eneste reelle CPU konkurrent AMD samtidig med at de har gang i et voldsomt SSD bagholdsangreb på de etablerede HD producenter. Intel er også ved at eliminere al eksterne chipsets ved at integrere i CPU'en for derved at spare på strømforbrug. Lad os også lige nævne, at Intel arbejder på en 100GBit Light Peak standard.

  • 0
  • 0

Hvis der er noget jeg er træt af af, så er det taiwanesiske bundkort-producenter der har for travlt med at spare på femøren mens de lader daleren rulle. NEC sælger en USB 3.0 controller for 15$ fordi de foreløbigt har monopol. Til gengæld vil det ikke vare længe førend andre firmaer sælger lignende controllere og så vil prisen falde til måske 1$ eller lign. Selv det vil de synes er dyrt i Taiwan. Derfor brokker de sig til Intel, der ikke forstår man går i så små sko i Taiwan.

Tag f.eks. Asus. De bruger Realtek ALC888 lydchips. Det er en billigere model end ALC889 modellen som f.eks. konkurrenten Gigabyte bruger. Hvad gør de ved det? De laver en aftale med Realtek om at kalde chippen for ALC1200. Færdigt arbejde.

I forvejen er Realtek et snydeprodukt, der f.eks. påstås at kunne producere 3D lyd i spil. Desværre trunkerer driveren blot kommandoerne!

Så har Asus til gengæld en topmodel med X-Fi lyd. Desværre er det en ren software implementering. Det er foreløbigt kun MSI, der bruger en Creative chip til deres X-Fi lydkort. Selv det bruger faktisk ikke en ægte X-Fi chip, men blot en ommærket Audigy II. Creative er nemlig også kreative...

Allerede i november måned vil Asus sælge et P6X58D motherboard med USB 3.0 onboard. Så vil man kunne konstatere, hvor meget ekstra det koster.

  • 0
  • 0

Du mener 'nødt til', ikke?

Hvis det skal være helt korrekt, vil jeg mene der skal stå "nød til".

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten