Intel lukker i Aalborg – 200 ingeniører mister jobbet

Illustration: Google

Omkring 200 ingeniører i Intels danske afdeling, der ligger i Aalborg, mistede her til eftermiddag deres job.

Det skete, da verdens største chipproducent meddelte, at den lukker og slukker afdelingen som led i en global sparerunde, der koster 12.000 stillinger. Det svarer til hver tiende medarbejder.

Ifølge lokalavisen Nordjyske har Intel 250 medarbejdere i Aalborg, heraf er lidt over 100 medlemmer af IDA. Da kun godt halvdelen af ingeniørerne er medlem af IDA, regner Morten Thiessen, formand for Ansatte Ingeniørers Råd, sig frem til de 200 ingeniører.

»Det er mange,« siger han.

»Det er ingen spøg, når der ryger så mange arbejdspladser deroppe,« tilføjer Morten Thiessen, der selv er fra Aalborg.

Han er ikke voldsomt bekymret for ingeniørernes udsigt til at finde et nyt job. Han påpeger, at det langtfra er første gang, at en international it-gigant trækker sig ud af Nordjylland.

»Vi har set det før, og alle medarbejderne er suget op af andre virksomheder. Så det er selvfølgelig ærgerligt, men ikke verdens ende for ingeniørerne,« siger han.

Ledigheden for it-ingeniører er så lav, at IDA taler om flaskehalsproblemer overalt i landet.

»Hvis man er lidt frisk og arbejder i en it-virksomheder, så pakker man kufferten og står ved hovedindgangen og uddeler sit visitkort i morgen tidlig. Nu er der pludselig 200 friske hoveder i markedet,« siger Morten Thiessen.

Tabet for Aalborg kan dog vise sig større end for den enkelte ingeniør. Intel arbejder nemlig sammen med Aalborg Universitet om at bygge nye faciliteter til at teste og udvikle bedre antenner til mobilt bredbånd. Ifølge Nordjyske bygger universitetet nu, hvad avisen betegner som et nyt antennelaboratorium på 5.000 kvadratmeter.

Højteknologifonden bevilgede i 2013 55 millioner kroner til et af antenneprojekterne.

Intel ønsker ikke selv at udtale sig om lukningen og har ikke udsendt nogen meddelelse om den, hverken i Danmark eller internationalt.

Afdelingen i Aalborg, som nu får kniven, fulgte med, da Intel for fem år siden købte Infineon Wireless Solutions.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

"Afdelingen i Aalborg, som nu får kniven, fulgte med, da Intel for fem år siden købte Infineon."

Intel købte Infineon Wireless Solutions divisionen. Resten af Infineon findes stadig.

Bent.

  • 0
  • 0

Rettelse: 5 x embedded FW og 1 x embedded HW :)

Stillingerne er så nyopslået at de endnu ikke har nået vores coporate portel, men henvend jer endelig alligevel til Gitte Pedersen (HR) eller Lars Bach (R&D Design & Project Manager)

Skriv endelig på at jeg gav jer ideen til at søge :-D

  • 2
  • 0

Vi søger altid dygtige medarbejdere hos Fent i Aalborg, og netop nu især backend-udviklere, så de skal være meget velkommen i vores virksomhed.

  • 2
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten