Inmarsat sender sin anden I5-satellit i kredsløb

Inmarsat har sendt sin anden af fire satellitter til telekommunikation ud i rummet mandag. Det skete mandag morgen kl. 04.02 skriver BBC.

Satellitten blev båret af en russisk Proton M-raket, leveret af det amerikanske International Launch Services (ILS) og afsendt fra Baikonur i Kazakhstan. Under navnet Global Express skal den blandt andet løfte Inmarsats verdensomspændende service inden for Mobile Satellite Services (MSS), der især bruges til at kommunikere af skibe, olie- og gas-installationer til havs, ngo’er og tv-hold, der opererer langt væk fra kablet infrastruktur.

Læs også: Google med til at skyde en milliard dollars i SpaceX

Endnu to satellitter skal sendes op, før det nye netværk af 15 satellitter er klar. Det inkluderer blandet andet, at man skifter fra L-frekvensen til Ka-frekvensen for at kunne tilbyde bredbånd, der er op til 100 gange hurtigere end med de ældre I4-satellitter.

De nye satellitter repræsenterer en samlet investering på 1,5 mia. dollars og er den største kommercielle rumfartsinvestering i Storbritannien. Selskabet blev blandt andet verdenskendt sidste år, da eftersøgningshold kunne lokalisere det forulykkede Malaysia Airlines MH370-fly i det Indiske Ocean via Inmarsat-udstyr om bord på flyet.

Læs også: Europa klar til test af mellemting mellem rumfærge og rumkapsel

Kilde BBC
Emner : Satellitter