Inkjetteknologi giver patienter medicin gennem huden

HP har udviklet et plaster med mikronåle, som kan dosere medicin, der skal leveres direkte gennem patienternes hud.

Teknologien bag det nye plaster, som det irske firma Crospon har tegnet licens på, stammer fra HP's udvikling af printhoveder til inkjetprintere, forklarer HP i en pressemeddelelse.

Inkjetteknologi er et kerneområde for HP, og selskabet forsker konstant i, hvordan teknologien kan anvendes på andre områder.

Plastre til medicinering kendes i forvejen, for eksempel nikotinplastre, men mange typer medikamenter har svært ved at trænge igennem huden, der optræder som en naturlig membran.

Den traditionelle løsning har været anvendelsen af en almindelig nål, som det blandt andet kendes fra indsprøjtning af insulin.

Med HP's teknologi anvendes mikronåle, som der til gengæld er flere hundrede af.

Undersøgelser har vist, at mikronålene er mindre ukomfortable, samtidig med at der kan indbygges elektronik i plastrene. Dermed bliver det muligt at overvåge, dels hvor meget medidicn der gives, dels om der er alvorlige bivirkninger ved medicineringen.

I og med at mikronålene går igennem huden, er det også muligt at dosere medicinen meget nøjagtigt, samtidig med at der kan anvendes mindre doser, da medicinen går direkte fra plastret og i blodstrømmen - uden først at skulle passere gennem hudens membran.

Dokumentation

The Register: "HP inks deal for micro-needle skin patch"

Emner : Medicin