Ingeniørernes a-kasse fyrer hver femte og sænker prisen

Ingeniørernes a-kasse, IAK, har fået mindre at tage sig til, efter arbejdsløshed er aflyst af ingeniørmangel. Derfor siger a-kassen nu farvel til hver femte af de 62 medarbejdere.

»Vores medarbejdere har i dag færre opgaver end tidligere. Så vi bør naturligvis tilpasse antallet af medarbejdere til behovet for rådgivning til ledige medlemmer. Og jeg er overbevist om, at de medarbejdere, vi må sige farvel til, hurtigt finder sig et andet job,« siger a-kassens formand, Ole Marqweis, til Ritzaus Bureau.

Han er overbevist om, at de fyrede medarbejdere hurtigt finder andet arbejde, og lover, at IAK fortsat vil forsøge at effektivisere driften, særligt med brug af it.

Samtidig med fyringerne sætter IAK den pris, som medlemmerne betaler for administration, ned med 15 kroner om måneden og bliver dermed landets næstbilligste a-kasse, kun undergået af Danske Sundhedsorganisationers A-kasse.

Selv om kontingentnedsættelsen næppe skaber luft medlemmernes budget, så er det er alligevel et væsentligt signal, mener Ole Marqweis.

»Vi gør medlemmerne opmærksomme på, at vi kerer os om økonomien. Vi har altid været meget bevidste om ikke at bruge flere penge end nødvendigt,« siger han til Ingeniøren.

De 15 kroner svarer til et fald på 16 procent i administrationsbidraget. De 281 kroner, hvert medlem skal lægge i statsbidrag og ATP, kan der ikke røres ved.

Ifølge Torben D. Jensen, sekretariatschef i A-kassernes Samvirke, er det en tendens blandt alle 29 a-kasser at holde ekstra øje med omkostningerne. Det skyldes dels, at medlemmerne er blevet mere kritiske, dels at den faldende ledighed automatisk får det til at tynde ud i opgaverne.

»Det handler meget om psykologi og signalværdi og har samtidig en positiv effekt på medlemmerne, fordi de føler, at a-kassen ikke bare er ude på at lænse deres pengepung,« siger han.

Den forklaring er arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen enig i, men han ser også en fare i, at beløbet er så lille:

»Nogle vil måske spørge, om man ikke kunne spare mere og komme endnu længere ned. Så det kan da give anledning til kritiske refleksioner,« siger han.

Emner : IDA
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten