Ingeniørerne trodser krisen med rekordlav ledighed

Krisen nægter at sætte sit spor på ledighedstallet for ingeniører. Den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik viser et fortsat fald i ledigheden for ingeniører.

I december måned var der 481 arbejdsløse ingeniører i landet. Tallet er det absolut laveste tal i den årrække som Danmarks Statistiks umiddelbare oversigt dækker; nemlig perioden fra januar 2006 til december 2008.

I november måned var ledigheden målt til 646, hvilket giver et fald i ledigheden blandt ingeniører på omkring 25 procent. Går man lidt over et år tilbage var der registreret dobbelt så mange arbejdsløse ingeniører som i dag.

Ikke engang den hårdtplagede Region Nordjylland kan opvise en stigning i ledigheden. Her er tallet faldet fra 73 til 61 ledige.

»Vi mangler jo endnu at se konsekvenserne af de seneste udmeldinger om fyringer, men selv om tallet skulle være stigende, så er der stadig stort behov for ingeniører, og vores indtryk er, at mange af de fyrede ingeniører relativt hurtigt bliver absorberet igen,« siger formand i IDA, Lars Bytoft, til Ing.dk.

Tallene fra Danmarks Statistik viser i øvrigt en samlet stigning i ledigheden, hvilket bringer den aktuelle ledighed op på 2,2 procent. Ledighedsprocenten for ingeniører er nede på 0,7 procent.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det er meget glædligt, at arbejdsløsheden er så lav. Des mere uforståligt er det at jeg som erhvervs-psykolog kan sidde med flere ingeniør med anden kulturbaggrund end etnisk dansk kan søge gang på gang på gang og få afslag på afslag på afslag endda uden at blive kaldt til samtale. Det tiltrods for at deres kvalifikationer og erfaringer passer som hånd i hanske med den beskrevne stilling. Ja, uforståligt er det og det kan vel ikke forklares med at navnet er fremmedartet for så vil selv jeg får problemer trods jeg etnisk dansker når jeg hedder Edvin Grinderslev.

  • 0
  • 0

Grunden til, at der ikke er så mange arbejdsløse ingeniører, er sikkert at dem der er arbejdsløse har været det over et år - så er reglerne, at de skal i "løntilskud" i det offentlige, og derfor fylder de ikke op på statistikken.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten