Ingeniørerne dumper forsvaret
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ingeniørerne dumper forsvaret

For første gang har Ingeniøren medtaget det danske forsvar i sin imageundersøgelse af de danske ingeniørarbejdspladser, der blev offentliggjort i magasinet Profil 2009 fredag. Forsvaret får en skidt premiere og bliver sendt ned på en 86. plads lige efter Banedanmark.

»Det undrer mig, at vi ikke ligger højere. Vi føler, at vi har en god virksomhed og tilbyder mange spændende opgaver til ingeniørerne,« siger Lene Ahlmand Jensen, der er afdelingsleder i Forsvarets Personeltjeneste, FPT.

Det er stort set kun kategorien 'kendskab' (nummer 41), der trækker forsvaret op af listen. På alle andre parametre end balance mellem familie- og arbejdsliv' roder forsvaret rundt blandet de allernederste.

Lidt bedre går det hos de studerende, der har forsvaret som en samlet nummer 57, men også her er det primært 'kendskab' (nummer 23), der giver positiv effekt.

Forsvars-ingeniører: Der er ledelsesproblemer

Viggo Lemche er formand for Foreningen af Ingeniører i Forsvaret og planlægger hos Forsvarets Materieltjeneste, FMT, hvor langt hovedparten af ingeniørerne arbejder. Han er ikke overrasket over bedømmelsen, som han kalder 'fair'.

»Jeg tror, det er en reflektion over især FMT, der er totalt reorganiseret. Fem materieltjenester er blevet til én, og det har vist sig at være sværere at gøre i praksis, end man forstillede sig,« siger Viggo Lemche.

Et af forsvarets svageste parametre er 'ledelse', hvor det bliver til en plads som nummer 107, og netop klar ledelse kan være et problem i det daglige arbejde, fortæller ingeniør-formanden.

»Vi er noget plaget af, at der er mange gerne vil styre, hvor vi skal hen, men få der i praksis kan beslutte noget,«

Han er dog overbevist om, at forsvaret er ved at udvikle sig til en langt bedre arbejdsplads. Man har fået opnormeret antallet af ingeniørstillinger, og det er blevet lettere at tiltrække nye folk, lyder forklaringen.

Ingen tomme ingeniørstole længere

Samme billede har Lene Ahlmann Jensen fra personeltjenesten. I dag arbejder ca. 450 ingeniører i forsvaret primært med indkøb og drift af materiel, produktudvikling samt planlægning og projektledelse. Tidligere har der været stor mangel på ingeniører, men stillingerne er efterhånden ved at være fyldt op, forklarer hun.

»Vi kigger mere fremadrettet i dag. Målet er jo at sikre nye kvalificerede ingeniører, når de ældre holder op. Derfor har vi arbejdet meget fokuseret med at brande forsvaret som arbejdsplads og fortælle om, hvad vi kan byde ind med,« siger Lene Ahlman Jensen.

Det har blandt andet ført til en øget indsats over for de studerende med stande og udstilling af F-16-kampfly på uddannelsesmesser og udstillinger. Selv om der finanskrise, og der er flere ingeniører, der søger forsvarets stillinger, kan det jo være det vender, så der bliver mangel igen, lyder det fra Lene Ahlmann Jensen.

»Folk har tidligere fnyst lidt af forsvaret, men det har ændret sig, og mange oplever, at det også er en spændende virksomhed med karrieremuligheder.«

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Når forsvaret søger ingeniører, får man også hurtigt indtrykket af, at det er en gammeldags organisation, der endnu ikke har taget moderne teknologi til sig - som eksempel, kan ikke søges direkte over Internet, men ansøgningerne skal sendes på papir. Jeg tror, at forsvarets image problem, i høj grad skyldes, at ingeniører betragter dem som en gammeldags institution. Søger virksomheder, der udvikler software og hardware til forsvaret ingeniører, har de ikke de samme problemer med at rekrutere folk. Sandsynligvis, fordi at disse, ikke betragtes gammeldags, på linie med forsvaret.

  • 0
  • 0

Forsvaret har en webformular til indsendelse af ansøgning og CV, så det med papirspildet er de kommet videre fra!

Jeg tror image problemet bunder i det lave lønniveau og en for omverdenen temmelig bureaukratisk organisation. De fleste nye ingeniører hader tungt bureaukrati og vil hellere ind i "hypede" virksomheder i den private sektor med kreative projekter og en bedre løngage. Det er vel egentligt ikke så mærkeligt!?

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten