Ingeniører slår fast: Skævt P-hus er bundsolidt
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ingeniører slår fast: Skævt P-hus er bundsolidt

Aalborg Kommune lukker og slukker sagen om det skæve P-hus på Kastetvej, som blev afspærret på grund af frygt for sammenstyrtning onsdag.

Afdelingsleder Peter Mathiesen fra Aalborg Kommunes tekniske forvaltning har netop modtaget to rådgiverrapporter, der begge konkluderer, at det famøse parkeringshus - trods synligt skæve vægge - står bundsolidt placeret i den nordjyske muld. Derfor fjerner beredskabscenteret nu afspærringerne.

»Begge rapporter dokumenterer, at bygningen er stabil og giver følgelig grønt lys for en genåbning af byggepladsen. Det har vi ingen indvendinger imod,« siger Peter Mathiesen.

Kastetvej har været spærret af siden onsdag, da en gruppe bygningskonstruktør-studerende opdagede, at to vægge var ude af lod, og byggeformanden efterfølgende evakuerede byggepladsen og alarmerede myndighederne.

Aalborg Kommune kontaktede efterfølgende arkitektfirmaet C.F. Møller og krævede, at byggeprojektets rådgiver, Rambøll, satte sine statikere i sving med en ny gennemgang af beregningerne bag parkeringshuset.

Samtidig krævede kommunen, at en uvildig rådgivervirksomhed samtidig blev sat i gang med at tjekke Rambølls beregninger. Dette arbejde blev overladt til rådgivervirksomheden Korsbæk og Partnere.

Begge rapporter er kommet til den enslydende konklusion, at P-huset står stensikkert.

P-huset står på 225 betonpæle. Det skal rumme 350 parkeringspladser og koster ca. 50 mio. kr.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først