Ingeniører har ringe tillid til politikerne

En rundspørge, som IDA har foretaget blandt foreningens medlemmer, viser stor opbakning til Klimakommissionens anbefalinger om et fossilfrit Danmark i 2050.

Rundspørgen viser således, at 70 procent af de af IDA's medlemmer, der arbejder med klimaspørgsmål, er enten positive eller meget positive over for kommissionens anbefalinger, mens få er negative, skriver Berlingske Tidende.

»De ingeniører, der til daglig arbejder med klimaløsninger, bakker op om udspillet fra regeringens egen kommission. Vi har - endnu en gang - fået bekræftet, at det er en rigtig god ide at gøre Danmark fri af fossile brændsler, hvilket er glædeligt,« siger Frida Frost, formand for IDA til avisen.

****Det står dog sløjt med ingeniørernes forventninger til, at Klimakommissionens anbefalinger rent faktisk bliver gennemført.

Under én procent af de 441 adspurgte er positive i forhold til handling fra politikernes side i forhold til anbefalingerne, mens over halvdelen ikke tror, der kommer til at ske noget.

»Det er jo set før, at kommissioners anbefalinger ikke fører til noget, men det håber jeg bestemt ikke bliver tilfældet denne gang. En afstemning i Folketinget om så vigtigt et emne burde til hver en tid ende 179-0,« siger Ida Frost.

»Det er påtrængende med handling, og hverken valgrygter eller partipolitik burde sætte en stopper for et fossilfrit Danmark. Der ligger jo samtidigt et stort potentiale for vækst og arbejdspladser i en så stor satsning,« siger IDA-formanden ifølge Berlingske Tidende.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

"Er det vigtigt nok til at du kunne finde på at gå ind i politik selv ?"

Så vi kunne se om det bare var jobsikkerhed eller faktisk bekymring for klimaet der drev svarene...

Poul-Henning

 • 0
 • 0

Ja den tanke strejfede også mig.

For manglen på ingeniører på 179 holdet er ret tydelig og det er vel ret få der bider af den hånd som fodrer den.

Man må håbe på at statskassen ikke lider samme skæbne som enkefru Plums fond.

 • 0
 • 0

Fordi ingeniører godt kan regne?

Hvis et par enkelte ingeniører kommer ind blandt de 179, så ændrer det på absolut ingenting.

Det giver ikke mening at gå i gang med noget, som med sikkerhed er en dødssejler, allerede fra starten.

 • 0
 • 0

Fordi ingeniører godt kan regne?

Hvis et par enkelte ingeniører kommer ind blandt de 179, så ændrer det på absolut ingenting.

Det giver ikke mening at gå i gang med noget, som med sikkerhed er en dødssejler, allerede fra starten.

Jorden bliver alligevel opslugt af solen om flere milliarder år. Og senere går universet til grunde. Hvorfor så overhovedet forsøge at skabe noget som helst? det er jo alligevel dødtfødt på længere sigt.

 • 0
 • 0

Der er en lille forskel mellem ikke at have tillid til politikere, og ikke at have tillid til at politikere gennemfører en bestemt handling. Sidstnævnte kunne f.eks. være begrundet i en forskel mellem ideologi og økonomi.

Det vil være nemt at styre forbruget ved hjælp af afgifter, men alle storforbrugere af energi betaler ikke disse afgifter. For disse er det den reelle pris på energien, der er afgørende. Der er ikke noget i vejen for at tvinge industrien og transportsektoren til at betale f.eks. det dobbelte for energien, men hvis man så ikke kan sælge produktet har man et problem, som man så henvender sig til politikerne for at få løst.

 • 0
 • 0

Jorden bliver alligevel opslugt af solen om flere milliarder år. Og senere går universet til grunde. Hvorfor så overhovedet forsøge at skabe noget som helst? det er jo alligevel dødtfødt på længere sigt.

Lad os fortsætte med at hærge planeten, så civilsationen forgår med vores børn som sidste generation.

 • 0
 • 0

Forskellen på Kernekrafttilhængerne og Miljøforkæmperne idag er at man godt ved tingene Ikke sker, og den første gruppe lærte leve hermed. Den anden gruppe er vandskeligere, fordi man mangler noget gemme Elektriciteten I! Der kommer til gå endnu nogle, år forinden tingene går op i en højere enhed, og mange da "Kan sige, hvad sagde Vi!"

 • 0
 • 0

Hvem siger hvad ?

Hvis du ikke kan kende forskel på de forskellige grupperinger så er det dig der har et problem.

Kernekrafttilhængerne er da i høj grad miljøforkæmpere. De ønsker en CO2 fri atmosfære og at nedbringe ødelæggelse af naturen med vindmølleopstillinger allevegne og spild af de råvarer der går til de unødvendige vindmøller.

De som kalder sig miljøforkæmpere, har, aldrig været andet end miljønedkæmpere, fordi i deres mangel på rettidigt omhu, har de forårsaget 40 års udslip af CO2 . De mangler evner for at skelne og sondre. Får de ikke deres vilje så smadrer de at omkring sig. De lukker mink ud i naturen så stort set alle småfugle er udryddet i de områder hvor det er sket. De der gør noget sådant er ikke miljøforkæmpere, men det modsatte.

Den første gruppe har bestemt ikke lært sig at leve med noget, hvis man tror at at de accepterer at vind kan erstatte kul.

 • 0
 • 0

Det er godt nok nogle voldsomme armbevægelser du bruger til at forsøge at holde "fluerne" væk.

De er da søde alle de luftkasteller der kastes rundt.

Nu har jeg godt nok ikke spildt tid på at læse det hele, men jeg har svært ved ikke at knække sammen af grin over, at "man" bare vil have vindmøller, uden at have en dyt styr på, hvordan distributionen skal finde sted i PRAKSIS. De teoretiske drømme er ret så lyserøde-

"Kommercielle solceller" bvadr - de skal da have en tilbagebetalingstid på maks. 5 år på hele installationen, men energien man får ud af dem er begrænset. Man kan kun trække Y kWh ud af en kvadratmeter, så der skal mange til før det batter noget (3 kW). Hvem klistrer deres tag til med 10 m2 solcelle. Hvor bliver strømmen af, hvis alle køber sådan en installation? Altså om dagen når solen skinner fra en skyfri himmel!

Vandlagre tænker man jo ikke på ENDNU. Det bliver nok den eneste mulighed. Brint i gasledningerne er nok ikke lige populær, og man kan jo ikke "bare" lige sige at det skal man.

Jeg letter på kasketten, når der foreligger en relevant gennemtænkt brugbar plan for "energistyring" i PRAKSIS, inkl. tariffer til (forsøg på) styring af forbrug også i hjemmene.

 • 0
 • 0

Hvis et par enkelte ingeniører kommer ind blandt de 179, så ændrer det på absolut ingenting.

Den bedste chance for at komme i folketinget som ingeniør var dengang Dansk Folkeparti annoncerede efter kandidater. Stort set alle der meldte sig kom ind!!

Ingeniører er generelt ikke ret gode til at se en mulighed og reagere med at gå "all in" øjeblikkeligt. Vi tænker alt for meget og for længe over tingene!

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten