Ingeniører flygter fra Vestas til Siemens

Siemens Windpower modtager hver uge 300 jobansøgninger. I stakken ligger der hver uge flere jobansøgninger fra ingeniører, der allerede arbejder i Vestas. Det skriver Berlingske.

»Vi er en ret populær virksomhed. Hver uge modtager vi omkring 300 uopfordrede ansøgninger, heraf en del fra ingeniører fra Vestas, der gerne vil have job i vores vindforretning. Det er klart, da de er bekymrede for deres job,« siger HR-direktør Lisbeth Hald på Siemens' hovedsæde i Ballerup til Berlingske.

Ifølge en leverandør af højteknologiske komponenter til Vestas, der ønsker at være anonym, er mange af Vestas' velkvalificerede medarbejdere i de senere år i stigende omfang rejst fra Vestas. Udmeldingen fra verdens største vindmølleproducent midt i november 2011 om, at der skulle spares over én milliard kr. på globalt plan, har fået stimen af ansøgninger fra Vestas-folk til Siemens til at fortsætte.

Udviklingen kommer efter, at Vestas i midten af november sidste år meldte ud, at koncernen skal spare en milliard kroner på globalt plan.

Sidste år ansatte Siemens 1.100 nye højtuddannede medarbejdere. Heraf blev 90 procent ansat i Siemens vindmølleforretning Siemens Windpower. Virksomheden har i dag 5.600 medarbejdere i Danmark.

Læs historien på business.dk

Emner : Vindmøller