Ingeniører: 50 milliarder kr. er langt fra nok

50 milliarder til renoveringer og nybyggerier i den offentlige sektor var et resultaterne, da regeringen i dag fremlagde sin kvalitetsreform, men Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) klapper ikke i hænderne.

Foreningen så gerne en øget investering i trafik- og kloaknettet, i stedet for at regeringen bruger alle pengene på børn, ældre og sygehuse. Det siger Lars Goldschmidt, direktør i FRI, til Ingeniøren.

Regeringens plan er at splitte de 50 milliarder op i to lige store puljer, hvor den ene går til børne- og ældreområdet og den anden til sygehusene.

Lars Goldschmidt mener dog, at de 25 milliarder til børne- og ældreområdet er tiltrængte.

»Beløbet på 25 milliarder kroner et godt stykke af vejen, når efterslæbet på børne- og ældreområdet skal hentes,« siger han og tilføjer:

»Det har tidligere været fremme, at sygehusområdet krævede i omegnen af 100 milliarder kroner i offentlige investeringer. Så 25 milliarder kroner er ikke nok, og rapporten nævner ikke, hvordan sygehusområdet så skal finansieres samlet set.«

Lars Goldschmidt mener, at der mangler væsentlige elementer i regeringens langsigtede plan.

»Regeringen har brugt hele råderummet på børn, ældre, sygehuse og skattelettelser. Der mangler planer for vigtig infrastruktur som kloaknettet og generel fremkommelighed i trafikken. Regeringen burde for eksempel investere for at reducere den ventetid, vi alle sammen bruger i kø i vores biler,« mener han.

En del af løsningen er ifølge Lars Goldschmidt at åbne for privat finansiering af infrastrukturen.

»Der har været talt om det, men der ligger intet konkret på bordet,« siger han.