Ingeniørens årlige oversigt: Danske patentrådgivere med relevans for ingeniører
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ingeniørens årlige oversigt: Danske patentrådgivere med relevans for ingeniører

Oplysningerne til listen over rådgivere inden for IPR stammer fra firmaernes egne hjemmesider, mens kandidaterne til listen er fundet via Patent- og Varemærkestyrelsens rådgiverliste. Ingeniøren har dog udvalgt de firmaer, der enten fokuserer specielt på IPR eller i deres IPR-afdeling fokuserer specielt på ingeniørrelevante områder.

De fleste bureauer hævder at dække praktisk talt alle dele af immaterialretten - fra den indledende rådgivning om behovet for beskyttelse over hjælp til ansøgninger og senere håndhævelse af rettigheder. For mere præcise oplysninger henvises derfor til de enkelte virksomheder.

ACCURA

Accura er placeret på Tuborg Havn og beskæftiger i dag 185 medarbejdere, hvoraf 110 er jurister. Inden for immaterialret har firmaet især fokuseret på virksomheder inden for biotekindustrien, der er kendetegnet ved, at deres kontrakter må afspejle de særlige immaterialretslige og reguleringsmæssige interesser og forpligtelser, der gælder for dem.

www.accura.dk

AWAPATENT A/S

Awapatent blev grundlagt i 1897 og ejes i dag primært af de godt 300 medarbejdere - heraf 170 konsulenter. Firmaet har kontorer i Danmark, Sverige og Tyskland. Awapatent beskriver sig selv som et bredt funderet selskab, der arbejder globalt og dækker alle led af patentprocessen.

www.awapatent.com

BECH-BRUUN I/S

Bech-Bruun blev grundlagt i 1872 og beskæftiger i dag 465 medarbejdere, hvoraf 230 er jurister. Bech-Bruun har særligt fokus på biotek- og medicinalindustrien, men rådgiver om alle former for patenter og brugsmodeller inden for elektronik, it og mekanik.

www.bechbruun.dk

BENDER VON HALLER DRAGSTED

BvHD er en nichevirksomhed specialiseret inden for it-ret. Virksomheden, der blev grundlagt i 2005, er relativt ung og højt specialiseret. Ud over at rådgive inden for softwarepatenter har virksomheden også ydet rådgivning inden for biotek. BvHD fokuserer desuden på de juridiske aspekter inden for udvikling, levering og anvendelse af open source-software.

www.bvhd.dk

BUDDE SCHOU A/S

Budde Schou blev stiftet i 1901 og har i dag 60 medarbejdere. Selskabet tilbyder teknisk og juridisk rådgivning inden for hele IP-området og har ud over hovedkontoret i København også afdelinger hos Syddanske Forskerparker i henholdsvis Odense og Sønderborg. Firmaet har et samarbejde med det svenske konsulentfirma Nordic Patent Analyzer.

www.buddeschou.dk

CHAS. HUDE A/S

Chas. Hude er endnu et af de gamle danske patentbureauer med godt 100 år på bagen. Firmaet tilbyder rådgivning inden for hele spektret af immaterialret og beskæftiger i dag 60 medarbejdere fordelt på kontorer i København og Aarhus. Derudover samarbejder selskabet med lokale agenter i 150 lande og med Chas. Hude Advokater om alle retslige dele af patentprocessen.

www.chashude.dk

DELACOUR-DANIA

Delacour-Dania er et dansk bureau med 80 jurister på kontorer i både Aarhus og København, men også i Nuuk, Tórshavn og Østeuropa. Delacour-Dania har et ønske om at være førende inden for rådgivning om immaterialret, og specifikt ønsker de at være førstevalg for Danmarks små og mellemstore virksomheder.

www.delacourdania.dk

GUARDIAN IPC

Guardian IPC er et patentbureau med base i Hillerød nord for København. Bag firmaet står de to partnere Steen Østergaard og Marc Münzer, der blandt andet tilbyder ekspertise inden for mediko, farma, fødevarer, mekanik og elektronik. Selskabet oplyser ikke om økonomi eller antallet af ansatte.

www.gipc.dk

GONNADRAW

GonnaDraw er i højere grad et illustrationsbureau end et patentbureau, men med erfaring fra IPR-branchen fokuserer de på at levere illustrationer, der lever op til patentkontorernes krav. Ifølge hjemmesiden tilbyder GonnaDraw tegninger inden for alle tekniske fagområder.

www.gonnadraw.com

HANS HARDING APS

Hans Harding ApS er et mindre dansk bureau, grundlagt af Hans Harding i 1995, med hovedsæde i Nørresundby nord for Aalborg og en filial i Ringkøbing. Firmaet beskriver sin kernekompetence som professionel og effektiv udarbejdelse af patentansøgninger. Selskabet oplyser som et af de få faste priser på hjemmesiden.

www.harding.as

HEGNER & PARTNERS A/S

Hegner & Partners er et yngre bureau stiftet af Anette Hegner, der tidligere har været patentchef i NKT og partner i patentbureauet Zacco. Firmaets rådgivning er koncentreret om højteknologiske sektorer. Selskabet har i dag syv ansatte og hovedsæde i København.

www.hegner-partners.dk

HOFFMAN DRAGSTED

Hoffman Dragsted er et mindre patentfirma med seks ansatte og kontor i København. Firmaet tilbyder hjælp til blandt andet IP-strategier samt hele patenteringsprocessen.

www.hoffmanndragsted.dk

HJERRILD OG LEVIN

Hjerrild og Levin er en mindre virksomhed placeret i København, der tilbyder rådgivning under hele IP-processen og specifikt henvender sig til virksomheder inden for biotekindustrien.

www.hlipr.com

HORTEN

Ifølge internationale ratingbureauer er Horten blandt de førende danske advokatfirmaer inden for IPR. Selv nævner de, at de lægger stor vægt på at have medarbejdere med tekniske specialer både inden for kemi, biotek, mekanik, software og elektronik. Horten er en større virksomhed med 110 jurister på deres kontorer på Tuborg Havn.

www.horten.dk

HOLME PATENT A/S

Holme Patent er stiftet i 1994 af maskiningeniør Edvard Holme. Firmaet har i dag 11 ansatte - hvoraf tre bærer efternavnet Holme - og kontorer i København og Aarhus. Ekspertisen spænder ifølge selskabet selv fra maskintekniske og elektroniske fagområder til almen kemi, bioteknologi og mikrobiologi.

www.holmepatent.dk

HØIBERG APS

Høiberg ApS, der er stiftet i 1995 af Susanne Høiberg, har kontorer i Aarhus og København og kompetencer inden for rettighedsbeskyttelse lige fra elektronik til mekanik, bioteknologi og software.

www.hoiberg.com

INSPICOS A/S

Inspicos A/S er et patentbureau med 14 konsulenter fordelt på to kontorer i Aarhus og København. Firmaet profilerer sig bredt inden for en lang række tekniske fagområder - opdelt i to overordnede grupper for henholdsvis kemi og bioteknologi samt fysik, it, elektronik og mekanik.

www.inspicos.com

JOS PATENT APS

Bag det lille Frederiksberg-baserede patentbureau Jos Patent står patentkonsulent Johnny Schmidt, der har 20 års erfaring i branchen.

www.jospatent.dk

JOHAN SCHLÜTER ADVOKATFIRMA I/S

Johan Schlüter Advokatfirma I/S henvender sig ifølge firmaet selv især til rettigheds- og teknologitunge virksomheder og anbefales af PLC (Practical Law Company) inden for spørgsmål om immaterialret. Firmaet rådgiver blandt andet luftfartsindustrien og landbruget om mekaniske patenter, men yder også bistand til dygtige opfindere.

www.jslaw.dk

KROMANN REUMERT

Kromann Reumert er blandt Danmarks største advokatfirmaer og bistår i patentforhold inden for alle brancher. Firmaet fremhæver selv, at det er en internationalt orienteret virksomhed med kontorer i udlandet samt et netværk, der spænder over de fleste jurisdiktioner. Kromann Reumert vurderes som en af de førende immaterialretsrådgivere af både Legal 500 og PLC.

www.kromannreumert.dk

LARSEN & BIRKEHOLM

Larsen & Birkeholm er et skandinavisk patent- og varemærkebureau stiftet i 1973 med i dag 16 medarbejdere - heraf 7 konsulenter - og kontorer i henholdsvis København og Aalborg. Bureauet tilbyder rådgivning inden for såvel patenter og varemærker som brugsmodeller, designs og domænenavne.

www.lbpatent.dk

LUDVIGSEN PATENT

Ludvigsen Patent er en mindre dansk rådgiver med kontor i København. Firmaet er grundlagt af diplomingeniør Mogens Ludvigsen, der tidligere var ansat i Patent- og Varemærkestyrelsen.

www.eneret.dk

MARTINUS NIELSEN

Martinus Nielsen er et mindre firma med kompetencer inden for elektronik, sensorer, chipdesign, GSM-teknologi og mikroelektronik.

www.martinus-nielsen.com

MM PATENTS ApS

Bag MM patents ApS står Hanne Møller, der har en ph.d. i kemi og fire års erfaring som patentadvokat. Firmaet specialiserer sig blandt andet inden for kemi, procesteknik og bioteknologi.

www.mmpatents.com

NORDIC PATENT SERVICE

Nordic Patent Service er et mindre patentbureau med kontor i København og seks medarbejdere. Bureauet har kompetencer inden for blandt andet software, elektronik, medicinsk udstyr, fødevarer samt ingredienser.

www.nordic-patent.dk

ORSNES PATENT APS

Orsnes Patent ApS er et Odense-baseret enmandsbureau ledet af patentkonsulent Henrik Orsnes og med speciale i kemi, biokemi og farma-industri.

www.orsnespatent.dk

OTELLO

Otello er et tre år gammelt advokatfirma, der specialiserer sig inden for IPR-rådgivning.

www.otello.dk

PATENTGRUPPEN A/S

Patentgruppen A/S er et nyere dansk bureau grundlagt i 1998 med cirka 25 ansatte, heraf 12 patentkonsulenter, og kontorer i København, Aarhus og Herning.

www.patentgruppen.dk

PATRADE A/S

Patrade A/S er stiftet i 1995 af ingeniør Leif Nielsen, men er gennem en række fusioner siden vokset fra at være et lokalt Aarhus-bureau til i dag at omfatte afdelinger i København, Kolding og Aalborg og beskæftige cirka 45 mennesker. Firmaet tilbyder rådgivning inden for alle faser af IPR.

www.patrade.dk

PHARMA PATENT SEARCH

Pharma Patent Search er et nyt dansk selskab etableret i 2009 med fokus på patent- og litteratursøgning inden for den farmaceutiske industri, herunder organisk og medicinal kemi samt bioteknologi.

www.patent-information.dk

PLESNER

Plesner er med sine 380 ansatte blandt Danmarks største advokatfirmaer og dækker hele spektret af patentret. Firmaet fremhæver selv, at det har et internationalt netværk og er i stand til at operere på tværs af landegrænser, samt at det er udnævnt som førende inden for immaterialret af både Legal 500 og PLC.

www.plesner.com

PLOUGMANN & VINGTOFT

Med 100 ansatte fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo og München er Plougmann & Ving-toft blandt de største i branchen. Firmaet blev stiftet i 1967 og beskriver indgående på sin hjemmeside den palet af industrier, som de tilbyder rådgivning inden for - fra cleantech og fødevareteknologi til software og telekommunikation.

www.pv.dk

SANDEL, LØJE & WALLBERG

Sandel, Løje & Wallberg er et advokatfirma etableret i år 2000 med speciale i immaterialret, herunder rådgivning i tilfælde af krænkelser af varemærker og ophavsrettigheder i såvel ind- som udland samt internetjura. Firmaet beskæftiger i dag 25 mennesker og har inden for det seneste år gennemført et generationsskifte med optagelse af en ny partner.

www.slw.dk

THE IPR COMPANY

The IPR Company er et lille vestjysk bureau stiftet for fem år siden af Henrik G. Jacobsen, der tidligere har arbejdet hos Lego og B&O. Bureauet er specialist i internationale IPR-strategier og håndhævelse af rettigheder særligt i Asien.

www.theiprcompany.com

VALUA APS

Valua ApS er en lille dansk rådgiver med to partnere og kontor i København. Firmaet tilbyder rådgivning inden for såvel patentering som innovation og forretningsudvikling med hovedvægt på life science.

www.valuapatent.dk

ZACCO A/S

Efter en række fusioner er Zacco A/S i dag en af Europas største rådgivere inden for IPR. Koncernen beskæftiger cirka 600 ansatte, heraf godt 200 rådgivere, fordelt på virksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Holland. Koncernen dækker bredt på såvel fagområder som discipliner inden for IPR og omsatte i 2009 for godt 600 millioner kroner, men måtte blandt andet på grund af finanskrisen skille sig af med cirka 70 ansatte i løbet af året.

www.zacco.com

ZBM PATENTS

Den spansk-danske patentvirksomhed ZBM er en fusion af blandt andre det tidligere P. Markvardsen Patents. Gruppen beskæftiger godt 40 ansatte og profilerer sig blandt andet på rådgivning inden for ingeniør- og it-relaterede opfindelser, kemi, farma og bioteknologi. Hovedkontor i Barcelona med afdelinger i Madrid og Hillerød.

www.zbm-patents.com

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først