Ingeniør-a-kasse sparer stillinger med nyt samarbejde
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ingeniør-a-kasse sparer stillinger med nyt samarbejde

Ingeniørernes a-kasse (IAK) indleder et samarbejde med Akademikernes a-kasse (AAK) for at spare penge og øge kvaliteten.

»Målet er at gøre det billigere gennem et øget samarbejde. Hvis du ser på vores a-kasse, så er omkostningerne temmelig høje, og det skyldes den lave ledighed og måske for mange ansatte. Vi er ikke langt nok til at kunne sige, hvor mange medarbejdere det vil berøre, men det vil helt afgjort betyder færre ansatte. Ellers giver det jo ingen mening,« siger a-kassens formand, Ole Marqweis, til nyhedsbureauet Ritzau.

AIK bebudede allerede i august fyring af hver femte af de dengang 61 medarbejdere.

Ifølge en pressemeddelelse Ingeniørernes og Akademikernes a-kasser er målet at blive kendt på pris, kompetence og kvalitet. Tanken bag samarbejdet er, at det administrative fællesskab skal omfatte både økonomi, personaleledelse og it.

Der vil som i dag stadig være forsikringsmedarbejdere og konsulenter med ekspertise inden for faggrupperne i hver a-kasse, som bevarer deres selvstændige profiler og samarbejdet med de tilknyttede, faglige organisationer.

Samarbejdet skal formelt godkendes i de respektive repræsentantskaber og bestyrelser. Det forventes at ske næste år.