Ingeniør-a-kasse sparer stillinger med nyt samarbejde

Ingeniør-a-kasse sparer stillinger med nyt samarbejde

Ingeniørernes og Akademikernes a-kasser vil arbejde sammen om blandt andet økonomi, personaleledelse og it. Dermed bliver det muligt at klare sig med færre ansatte.

Ingeniørernes a-kasse (IAK) indleder et samarbejde med Akademikernes a-kasse (AAK) for at spare penge og øge kvaliteten.

»Målet er at gøre det billigere gennem et øget samarbejde. Hvis du ser på vores a-kasse, så er omkostningerne temmelig høje, og det skyldes den lave ledighed og måske for mange ansatte. Vi er ikke langt nok til at kunne sige, hvor mange medarbejdere det vil berøre, men det vil helt afgjort betyder færre ansatte. Ellers giver det jo ingen mening,« siger a-kassens formand, Ole Marqweis, til nyhedsbureauet Ritzau.

AIK bebudede allerede i august fyring af hver femte af de dengang 61 medarbejdere.

Ifølge en pressemeddelelse Ingeniørernes og Akademikernes a-kasser er målet at blive kendt på pris, kompetence og kvalitet. Tanken bag samarbejdet er, at det administrative fællesskab skal omfatte både økonomi, personaleledelse og it.

Der vil som i dag stadig være forsikringsmedarbejdere og konsulenter med ekspertise inden for faggrupperne i hver a-kasse, som bevarer deres selvstændige profiler og samarbejdet med de tilknyttede, faglige organisationer.

Samarbejdet skal formelt godkendes i de respektive repræsentantskaber og bestyrelser. Det forventes at ske næste år.

Kommentarer (0)