Ingeniørstudie i udlandet forhindrer fodbold-pokalhelt i at gentage bedriften

Christiano Ronaldo og Lionel Messi har nettet mod FC København i turneringer udenfor superligaregi - det har diplomingeniøren Troels Meldgaard tillige. Illustration: AU Engineering

Viby IF, der til dagligt huserer i Danmarksserien i fodbold, skal op imod mægtige FC København i pokalturneringen. Forud for det opgør har der fundet et usædvanligt sponsorarbejde sted i kulisserne.

Et arbejde der inkluderer et mislykket forsøg på at skaffe penge til en fly-billet til Troels Meldgaard, som læser til civilingeniør.

For otte år siden tørnede Viby IF nemlig også sammen mod de professionelle fodboldspillere fra hovedstaden. Viby tabte, men rystede ikke desto mindre FCK. For efter 12 minutter bragte Troels Meldgaard jyderne foran.

Derfor ville Viby gerne have Troels Meldgaard med i startopstillingen. Det har dog kostet for mange penge, idet Troels Meldgaard i øjeblikket befinder sig for langt væk fra de danske breddegrader, beretter Ekstra Bladet.

»Manden er jo en legende i Viby. Han er den eneste i klubben, der kan sige, at han har scoret mod FC København. Vi ville rigtig gerne have haft ham med på torsdag, men han læser til ingeniør og er lige nu på studieophold i New Zealand,« siger Paw Madsen, der er næstformand i Viby.

Omvej til ingeniørstudie

Troels Meldgaards vej til ingeniør-studiet har i øvrigt været kringlet med et forkert valgt universitets-studie indenfor humaniora, fortalte pokalhelten sidste år til AU Engineering.

»Min far er bygningsingeniør, og derfor ville jeg ikke selv være det. Men da jeg nu endelig begyndte at være ærlig over for mig selv, kunne jeg godt se, at det faktisk lød sindssygt spændende. Tænk, at være med til at opføre store bygningsværker. Vise dem til sin søn en dag og kunne sige: ’Se det hus sønnike – det har jeg sgu lavet!’,« siger Troels, som endte med at søge ind på netop den uddannelse, han havde svoret aldrig at tage.

Men det var ikke uden forbehold.

»Jeg havde en fordom om at ingeniørstudiet var sindssygt nørdet. Det var jeg meget skeptisk over for i starten, og jeg var bange for, at jeg aldrig ville finde nogle venner. Det viste sig selvfølgelig, at jeg tog fuldstændig fejl.«

Troels blev uddannet diplomingeniør i sommeren 2017 og læser i dag til civilingeniør i Architectural Engineering. Han er glad for, at han trodsede sin frygt og sine fordomme, og han mener endda, der er stor stolthed i ingeniørfaget:

»Jeg er meget stolt af, at jeg nu kan kalde mig ingeniør. Vi har et godt renommé over alt i verden, og hver gang man ser noget, der bare er helt vildt genialt, har der næsten altid været en ingeniør ind over. Det er fedt, og det betyder også, at man har lyst til at opretholde det renommé. Man får lyst til at gøre sig umage,« har han udtalt til AU Engineering.